Abuzul fizic si emotional

Singura cale reala de a preveni violenta domestica e sa nu te implici intr-o relatie cu o cineva care are personalitate abuziva. Comportamentul abuziv nu este un act de furie. Nu e neaparat cauzat de vreun abuz in copilarie. Este o tulburare de comportament si sansele de a opri o persoana de la a-si manifesta violenta sunt aproape nule. Singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa protejezi si sa pui capat relatiei pana nu este prea tarziu. Aceste persoane se schimba rar. Faptul ca femeile aflate intr-o relatie abuziva isi parasesc partenerii de mai multe ori pana sa puna capat definitiv este dovada ca abuzatorii nu inceteaza sa-si abuze partenera.
Din pacate, ultimul lucru la care ne gandim atunci cand intram intr-o relatie este ca partenerul potential a putea deveni abuziv. Si spunem din pacate, pentru ca studiile arata ca una din 4 femei va fi abuzata fizic de partener la un moment data din viata lor. Asta inseamna ca este o sansa de 25 la suta ca urmatoarea relatie in care intri ar putea fi cu un partener violent.

Multe din aceste relatii ar putea fi evitate daca femeile ar urmari semnele de avertizare si ar pune punct relatiei inainte sa inceapa abuzul.

 
Semne de avertizare-Personalitati abuzive
Urmatoarea lista este una de comportamente care ar trebui sa ridice un steag rosu:
 
-Arata lipsa de respect fata de mama lui si femei in general

-Cand un barbat arata lipsa de respect fata de mama sa este de obicei un semn ca a fost crescut sa creada ca femeile sunt sexul slab si ca barbatii au anumite privilegii. E posibil ca mama sa sa fie o victima a abuzului emotional sau fizic altfel, nu ar permite ca baiatul ei sa o trateze in asemenea maniera.

Are o istorie de abuzuri in trecut

Un lucru care trebuie avut in vedere este ca circumstantele nu influenteaza adultii sa devina abuzatori. Comportamentul abuziv este o tulburare de comportament si in timp, acesti barbati vor manifesta comportament abuziv in relatie multa vreme. Daca auzi ca persoana respectiva a avut comportament violent intr-o relatie anterioara, fugi. Si nu te uita in urma. Persoanele abuzive nu se simt vinovate pentru nimic. Cu siguranta nu vor recunoaste asta. Abuzul fizic rar se manifesta la inceputul relatiei. Poate dura luni sau chiar ani ca o persoana sa devina abuziva.

Abuzul fizic si emotional

Arunca si loveste obiectele cand e furios 

Daca l-ai vazut aruncand lucruri, lovind obiecte pe care nu le poate repara, ai grija. Data viitoare ar putea ridica mana si te va putea lovi pe tine. Oamenii normali nu arunca si nu lovesc obiectele. Acesta e un semn ca nu arata respect si o modalitate de a inspira teama. Vrea ca tu sa stii de ce e capabil cand e furios.
Te face sa crezi ca esti inferioara

Persoana abuziva este centrata pe sine si vrea sa te faca sa o idolatrizezi, apoi te face sa te consideri inferioara, prostuta, buna doar sa ai grija de el. Acesta e un abuz emotional si manipulare sa te faca sa crezi ca esti dependenta de el pentru propriul tau bine.

Abuzul emotional este precursorul celui fizic.

Abuzul fizic nu se intampla fara a construi un abuz emotional. Abuzul emotional poate sa lase cicatrici mult mai adanci decat cel fizic si daca partenerul tau te abuza emotional e timpul sa iesi din relatie. Abuzul verbal include sa spui lucruri crude celuilalt, pentru a-l face sa se simta degradant. Aceste persoane vor deveni obsedate sa umileasca, incat isi vor trezi partenerul din somn pentru a-l abuza verbal.  

Amenintarile cu violenta ar trebui luate in serios

Oamenii normali nu isi trateaza rau partenerii indiferent cat de furiosi ar fi. Nu ameninta ca te plesnesc, ca te omoara sau alta amenintare similara. Va incerca sa te convinga ca e doar un mod de a vorbi si ca toata lumea vorbeste asa. Dar, nu este adevarat, oamenii normali nu vorbesc asa, doar daca au de gand sa-si puna in aplicare amenintarile.

Lista ar putea fi mai lunga si nu include poate toate semnele semnificante de care sa te ingrijorezi. Evident, cu cat vezi mai multe astfel de semne la partenerul tau, cu atat e riscul mai mare sa aiba o personalitate abuziva. Trebuie sa ai extrem de multa grija inainte sa te implici fizic si emotional intr-o relatie. Urmareste semnele ingrijoratoare si pune punc relatiei daca nu te simti confortabil in ea, inainte sa fie prea tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *