Intrebari si raspunsuri despre Keratoconus

Vedem prin cornee, care este partea clară, centrală a suprafeței frontale a ochiului. În mod normal, corneea are o forma rotunda, ca o minge. Uneori, cu toate acestea, structura corneei nu este suficient de puternică pentru a organiza această formă rotundă. Presiunea normală din interiorul ochiului face umflatura corneei in exterior ca un con. Această afectiune se numește keratoconus.
Ce cauzeaza keratoconus?

Adesea cauza keratoconusului este necunoscuta. Unele studii au descoperit ca keratoconus este genetic și că se întâmplă mai des la persoanele cu anumite boli. Dar de cele mai multe ori, nu există nici o boala care ar putea explica de ce ochiul începe să se schimbe.

Keratoconus, de obicei, incepe in anii adolescentei, dar poate începe, de asemenea, în copilărie sau până la aproximativ 30 de ani. Schimbările în forma corneei apar lent, de obicei, pe parcursul mai multor ani.

Cineva cu keratoconus va observa că vederea încet devine distorsionata. Schimbarea se poate opri în orice moment, sau poate continua pentru mai mulți ani. La cele mai multe persoane care au keratoconus, ambii ochi sunt afectati în cele din urmă.

Keratoconus poate afecta vederea?

Keratoconus nu-i face pe oameni orbi. Cu toate acestea, modificările aduse corneei va face imposibil ca ochiul să se concentreze fără ochelari sau lentile de contact.

Keratoconus pot fi periculos dacă chirurgia cu laser pentru corectarea vederii se face pe ochi.

Oricine cu chiar și o cantitate mică de keratoconus nu ar trebui să aibă intervenții chirurgicale de corectie a vederii cu laser.

 

Intrebari si raspunsuri despre Keratoconus

 

Cum este diagnosticat Keratoconus?

Medicul poate observa unele lucruri în timpul examinării, sau pacientul poate menționa simptome, care ar putea fi cauzate de keratoconus. Acestea includ:

Schimbarea bruscă a vederii la un singur ochi.
Vedere dublă, atunci când se uita doar cu un singur ochi.
Obiectele apropiate arata mult deformate, dar nu neclare. Cu alte cuvinte, mici detalii ale obiectelor sunt clare, dar formele sau culorile nu sunt definite. Mai târziu, si obiectele îndepărtate devin neclare.
Luminile stralucitoare arata cu halouri în jurul lor.
Aceste lucruri ar putea fi legate de keratoconus, dar medicul trebuie să măsoare curbura corneei pentru a fi sigur. Mai multe instrumente diferite pot fi utilizate pentru măsurarea curburii corneei.

Un instrument, numit Keratometer, reflecta un model de lumină pe cornee. Forma de reflectare a modelului spune medicului cum este curbat ochiul. Există, de asemenea, instrumente computerizate care fac harti trei-dimensionale ale corneei.

Doar un medic cu experiență în tratarea problemelor oculare poate recomanda tratamentul potrivit pentru cineva cu keratoconus. Tratamentul începe de obicei cu ochelari noi, iar apoi sunt recomandate lentilele de contact. Acestea vor corecta problemele de vedere cauzate de keratoconus.

Keratoconus cauzeaza tulburări de vedere în două moduri:

Schimbările de cornee devin de la o formă de minge la o formă conică, iar suprafața netedă, de asemenea, devine usor ondulata. Acesta se numește astigmatism neregulat.
Partea frontală a corneei se extinde, ochiul devine mai miop.
Ochelarii noi pot face, de obicei, vederea clară din nou în cazurile ușoare de keratoconus. În cele din urmă, va fi, probabil, necesar să se folosească lentile de contact. Lentilele rigide sunt utilizate cel mai frecvent la pacienții cu keratoconus.

Chirurgia va corecta Keratoconus?

Pentru majoritatea persoanelor cu keratoconus, singurul tratament necesar este pe baza de prescriptie medicala corecta pentru ochelari sau lentile de contact. Un număr mic de cazuri de keratoconus se inrautatesc cu toate acestea, și, în cele din urmă, lentilele de contact nu pot asigura o vedere clară. În alte cazuri, keratoconus sau utilizarea de lentile de contact de-a lungul anilor vor avea efecte secundare. Aceste efecte secundare pot duce la tulburarea corneei. Când aceste lucruri se întâmplă, transplantul de cornee poate fi recomandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *