Planuieste-ti meniul!

Ce avem la cina? Asta e intrebarea zilei. Prea multe gospodine cauta raspunsurile in supermarketuri. Grabite, cu copii care cer de mancare, se chinuie sa gaseasca raspuns la intrebarea ce avem azi la cina.
Trei mese pe zi. Sapte zile pe saptamana. De la supermarket la macelarie, de la frigider pe masa, rutina bucatariei devine tot mai veche. Nu e de mirare ca incercam sa simplificam totul. Si care e raspunsul? Un plan de meniu. Planuirea unui meniu nu trebuie sa fie complicata. Planificarea meselor cere putina investitie de timp dar aduce mari recompense.
Economisesti bani. Reduci excursiile la magazin, si impulsul de a cheltui.

Planuieste-ti meniul!
-un plan de meniu salveaza timpul. Nu mai trebuie sa mergi la vecini pentru un ingredient care iti lipseste, nici nu mai trebuie sa cauti cu disperare in frigider ca sa gasesti ceva.
-un plan de meniu imbunatateste nutritia. Vei putea pregati salate ca sa completezi mesele, sa cresti consumul de fructe si legume in familie. Stiind ce servesti in fiecare zi, si avand deja ingredientele devine un obicei.
Indrazneste sa o faci
Pentru multe dintre noi, a planui un meniu e ceva ce intentionam sa facem. In loc sa vedem planuirea unui meniu ca pe ceva ce vom face saptamana viitoare, va trebui sa ne gandim ca ne imbunatateste calitatea vietii si sa indraznim acum.

 

Planuieste-ti meniul!
Incepe simplu
Gandeste-te ca sunt sapte cine, o excursie la supermarket. Sigur e amuzant sa te gandesti la colectia de retete sa introduci datele si sa vezi ce meniuri alegi. Planurile simple sunt cele mai benefice.
De unde sa incepi?
In primul rand, cumpara eficient, in timp ce minimalizezi cheltuielile, gatitul, cumparaturile si timpul de facut curatenie.

Iata procedura
Intereseaza-te la ce supermarketuri sunt reduceri speciale. Scrie un meniu pentru cina. Uita-te in frigider sa vezi ce mai ai si ce e nevoie sa cumperi. Uita-te la retete si la ingredientele de care ai nevoie, apoi noteaza-le pe o lista. Cumpara cu mintea deschisa.Nu cumpara mancare semipreparata care e mai ieftina, ci incearca sa te raportezi la ingrediente sanatoase. Lipeste meniul pe frigider si vei sti ce ai de facut toata saptamana cand pregatesti masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *