Alimente de evitat in timpul sarcinii

O alimentatie buna și sănătoasa este foarte importanta în timpul sarcinii. Aceasta va ajuta să va păstrați și copilul sanatos. Prin urmare, unele alimente ar trebui evitate pentru bunăstarea amandurora. Aceste alimente ar trebui să fie evitate fie din cauza conținutului lor sau modului în care acestea sunt pregătite. Recomandarile din acest articol vă vor ajuta să va planificati mesele în condiții de siguranță în timpul sarcinii.

Dieta sanatoasa este importanta în timpul sarcinii, cu toate acestea înțelegerea modului în care aportul alimentar afectează mama și copilul este la fel de important pentru mamele insarcinate. Fructe, legume, carne și alte suplimente alimentare sunt sursa de vitamine, minerale si alte elemente nutritive care sunt importante atât pentru mamă și copil, dar există anumite fructe și legume, care trebuie evitate.

Fructe și legume

Legume și fructe nespălate: Legumele și fructele care nu sunt spălate bine ar trebui să fie evitate complet, deoarece acestea pot conține parazitul Toxoplasma. Acest parazit provoaca toxoplasmoza, care este dăunătoare pentru copil. Prin urmare, se recomandă să curățați legumele si le taiati la distanță de zone care prezintă echimoze.
Papaya: studii de cercetare sugerează că papaya pe deplin copt este sigur în timp ce papaya necopt și semi-copt ar trebui să fie evitat, deoarece are latex, care poate provoca contractii uterine. Acest lucru nu este sigur pentru sarcină.
Ananas: Ananasul e o sursă bogată de bromelaina, care nu poate fi sigura în timpul sarcinii. Acesta poate provoca, de asemenea, reacții alergice sau boli de stomac, cum ar fi diareea. Deci, este bine să se evite consumul de ananas in timpul sarcinii.
Sucuri nepasteurizate: sucuri proaspăt stoarse, la restaurante, etc pot contine Salmonella și E. coli. Femeia gravidă trebuie să evite consumul de sucuri nepasteurizate.
Brânză. Femeia gravidă trebuie să evite brânza făcută din lapte nepasteurizat sau brânzeturi moi. Unele dintre branzeturile moi, care ar trebui să fie evitate includ ( daneză, Brie, gorgonzola și brânza Camembert   sunt de obicei brânzeturi moi care pot contine bacteriile listeria. Ele pot traversa placenta și pot provoca daune copilului și i- ar putea pune în pericol viața. De aceea, trebuie evitat consumul de brânză moale și semi-moale in timpul sarcinii.

 

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Băuturi

Consumul de alcool: Consumul de alcool etilic trebuie evitat în timpul sarcinii. Aceasta poate provoca sindromul de alcool fetal și poate deteriora creierul copilului și ar putea afecta mai târziu, capacitatea de comportament și de învățare a copilului.
Cafeina: Consumul de cafeina poate afecta creșterea copilului în timpul sarcinii. Consumul în exces de băuturi care conțin cafeină ar trebui să fie limitat la 200 ml pe zi. Unele dintre băuturile includ băuturi cola, ceai, cafea si ciocolata. Suplimentati-vă cu apă, sucuri și lapte, mai degrabă decât băuturi cofeinizate.
Lapte nepasteurizat: Consumul de lapte crud nepasteurizat  poate fi periculos pentru o femeie gravidă. Consumă întotdeauna lapte pasteurizat si iaurt preparat din lapte pasteurizat în timpul sarcinii pentru ca laptele nepasteurizat contine bacterii numite listeria. Aceste bacterii pot provoca avort spontan.
Ouă. Aportul de oua crude trebuie evitat în timpul sarcinii. Oul ar trebui să fie fiert bine înainte de utilizare în preparate, cum ar fi omletă de ou, ou prajit. Dacă consumati ou fiert, acesta ar trebui să fie fiert pana cand albusul si galbenusul sunt solide. Oul nu trebuie să fie murdar sau crăpat. Oul crud este frecvent intalnit in mousse, maioneza, inghetata sau creme, sosuri. Evitați consumarea acestor produse alimentare în timpul sarcinii.

Carne, pasăre și fructe de mare

Carne crudă: Carnea cruda sau negătita / fructe de mare ar trebui să fie evitate în timpul sarcinii. Carnea crudă poate fi contaminata cu salmonella, bacterii coliforme și   toxoplasmoza care pot fi periculoase în timpul sarcinii.

Pește: consumul de pește este cunoscut a fi bun atat pentru mama cat si pentru copil in timpul sarcinii. Cu toate acestea unii dintre pești pot conține niveluri ridicate de mercur care poate afecta un copil nenăscut. Pește rechin, macrou și peștele-spadă sunt unele dintre tipurile de pesti cu un nivel ridicat de mercur. Peștele prins din lacuri sau rauri poate conține, de asemenea, poluanți și pot fi periculosi pentru creșterea copilului.
Fructe de mare: Femeile gravide nu ar trebui să mănânce fructe de mare crude si refrigerate, creveți. Cochiliile (cum ar fi stridii, midii și scoici) conțin adesea bacterii daunatoare si virusi care pot provoca intoxicații alimentare. De aceea, scoicile crude trebuie evitate pe tot parcursul sarcinii.

Miere

Mierea poate fi contaminata cu spori de Clostridium care pot provoca botulism infantil, un tip de boala paralitica. Este mai bine să se evite consumul de miere in timpul sarcinii.Alimente de evitat in timpul sarcinii

Ceaiurile de plante și suplimente pe bază de plante

Ceaiul de plante si suplimentele sunt cunoscute pentru beneficiile lor in sănătate, dar consumul în exces ar trebui să fie evitat în timpul sarcinii. Plantele pot conține cafeină. Este recomandabil să vă adresați medicului dumneavoastră în ceea ce privește consumul de ceaiuri din plante.

Arahide

Evitați arahidele în timpul sarcinii, deoarece ar putea provoca alergii la alune copilului într-o etapă ulterioară și ar putea fi, de asemenea, dăunătoare pentru copilul nenăscut.

Chipsuri

Este mai bine să se evite chipsurile care au fost lăsate la temperatura camerei pentru mai mult de 2 ore. De asemenea, evita pestele sau produsele alimentare care au fost lăsate dezghetate prea mult timp.

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Fumatul

Fumatul este foarte daunator pentru copil. Este mai bine sa se renunte la fumat in timpul sarcinii, deoarece poate provoca SMIS (sindromul morții infantile subite), probleme respiratorii, greutate mica la nastere, nastere prematură.

Ce sa nu cumpăram?

Femeile gravide ar trebui să fie atente la cumpararea produselor alimentare. Sa nu cumpare / utilizeze produse alimentare la care a trecut deja data expirării.

-Produse congelate, care nu sunt solide
-Alimente în recipiente deteriorate / pachete / cutii de conserve
-Produsele alimentare nu ar trebui să fie lăsate descoperite. Acestea ar trebui să fie păstrate în recipiente acoperite sau recomandate de către producător. Este mai bine să se evite resturile de alimente. Dar dacă nu este așa, ar trebui să fie acoperite în mod corespunzător și apoi refrigerate după răcire. Resturile de alimente nu ar trebui să fie consumate după două zile. Este mai bine să se arunce. A nu se congela alimentele din nou și din nou.

Aceste lucruri sunt importante nu doar pentru a menține o dieta sanatoasa in timpul sarcinii, dar, de asemenea, pentru sanatatea copilului. Prioritatea ar trebui să fie o dieta sanatoasa si nu neaparat pastrarea cresterii in greutate la un nivel minim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *