Uleiul de arbore de ceai, folosit cu succes in acnee

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial obținut prin distilare cu vapori din frunze de Melaleuca alternifolia,o planta din Australia.

Pur, nediluat uleiul de arbore de ceai este găsit în magazine alimentare, farmacii și on-line. Uleiul de arbore de ceai este, de asemenea, un ingredient într-un număr de produse comerciale, cum ar fi geluri, loțiuni, creme, pastă de dinți, apa de gura, și șampoane.

De ce este folosit pentru acnee?

Uleiul de arbore de ceai conține o componentă numită terpinen-4-ol, care este considerata a fi responsabila pentru acțiuni antimicrobiene. Pentru că uleiul de arbore de ceai poate ucide bacteriile, aplicarea topică de ulei de arbore de ceai pe leziunile cauzate de acnee a fost gandita pentru a distruge acneea, si bacteriile pielii, care dezvolta acnee.

 

Uleiul de arbore de ceai, folosit cu succes in acnee

 

Un studiu randomizat de către Departamentul de Dermatologie de la Royal Prince Alfred Hospital din Australia, a comparat eficacitatea și toleranța de 5 la sută, a uleiului de arbore de ceai pe 124 de persoane cu acnee usoara pana la moderata. Oamenii din ambele grupuri au avut o reducere semnificativa a leziunilor de acnee inflamate și non-inflamate (comedoane deschise și închise), pe o perioada de trei luni. Deși cu uleiul de arbore de ceai a durat mai mult pana sa se usuce acneea, au existat mai putine efecte secundare . În grupul celor care au folosit peroxidul de benzoil, 79 la suta din oameni au avut efecte secundare, inclusiv mâncărime, usturime, arsură, și uscăciune. Cercetatorii au remarcat faptul că au existat mult mai puține efecte secundare în grupul celor care au folosit ulei de arbore de ceai.

 

 

Uleiul de arbore de ceai, folosit cu succes in acnee

 

Un studiu mai mic publicat în 2007, a implicat 60 de persoane cu acnee usoara, care au fost tratate cu un gel care conține 5 la sută ulei de arbore de ceai sau un placebo, timp de 45 de zile. Cercetătorii au descoperit că uleiul de arbore de ceai a lucrat mai bine decât placebo în reducerea severității și numărul de leziuni cauzate de acnee.

Ar trebui să fie aplicat nediluat pentru acnee?

Nediluat, uleiul de arbore de ceai poate provoca iritații ale pielii, roșeață, vezicule, uscarea excesivă, mâncărime și atunci când este aplicat direct pe piele.

Concentrația utilizată în studii a fost de 5 la sută de arbore de ceai soluție care a fost aplicata in zonele predispuse la acnee.

Există o serie de produse noi de actualitate pentru acnee care contin ulei de arbore de ceai. Pot exista produse care combină peroxidul de benzoil cu ulei de arbore de ceai
Din punct de vedere istoric, frunzele au fost folosite ca un substitut pentru ceai.

Arborele de ceai are o lunga istorie de utilizare tradițională. Aborigenii australieni au folosit frunze de arbore de ceai pentru vindecarea taieturilor pielii, arsuri, și infecții prin zdrobirea frunzelor și aplicarea acestora pe zona afectată.

Uleiul de arbore de ceai conține terpenoide, care au activitate antiseptica și antifungica. Compusul terpinen-4-ol este cel mai abundent și este considerat a fi responsabil pentru cele mai multe dintre activitatile antimicrobiene ale uleiului de arbore de ceai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *