Alopecia

Alopecia sau caderea parului este o problema serioaa care are inca multe necunoscute. Parul femeii a fost si constituie una dintre podoabele cele mai pretioase, deci este normal sa fim ingrijorate si sa incercam sa luam masuri atunci cand incepem sane pierdem parul.

Uneori aceasta cadere poate fi o alarma falsa, fiind naturala, cele 30-50 de fire de par ce cad zilnic constituind o cadere normala, mai ales pentru persoanele care au firul foarte subtire si care se incurca usor la pieptanat, parul reinnoindu-se permanent.

Dar, daca pierdem mai mult de 50 de fire zilnic, trebuie sa ne ingrijoram si sa luam masurile de cuviinta, consultand medicul specialist.

Alopecia grava se manifesta prin aparitia unor goluri  de marime diferita, absolut fara par.Alopecia

Cauzele sunt multiple-un vopsit repetat si nefacut de o specialista, un decolorat cu o doza mare de decolorant, un permanent nereusit,  un periat prea aspru, parul este extrem de uscat si friabil. Anumite boli, o nastere grea, sunt de asemenea responsabile de aceasta pierdere a parului.

Din cauza acestui lucru trebuie sa fim atente cu caderea parului pentru a astabili cauza, cunoscand si faptul ca mai sunt si alte boli infectioase ale parului ca favusul si tricofitia, care sunt extrem de periculoase, fiindca parul nu-si mai revine dupa vindecare. Exista cazuri cand caderea parului apare dupa un traumatism psihologic, un soc emotional din cauza unei mari oboseli fizice si psihice, sau dupa stresul unui accident.

Uneori, din motive endocrine, la pubertate sau la menopauza, parul, foarte des, se poate rari. Tratamentele tiroidene, abuzul de hormoni masculini pot da nastere la un dezechilibru in cresterea parului. Dereglarile glandei sebacee care secreta grasime in exces, aceasta fiind acida, pot de asemenea distruge radacina parului.

Oricare ar fi cauzele, nu trebuie sa asteptam complicatiile si surprizele neplacute ce se pot ivi, ci sa apelam fara intarziere la medicul specialist pentru a stabili diagnosticul si a ne prescrie tratamentul de rigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *