Noi taxe si impozite impuse de guvern?

Raluca Turcan, (foto)vicepresedintele PDL a criticat intentia Guvernului de a impune noi taxe si impozite, in vederea suplinirii banilor din buget, aceasta declarand ca este lovita clasa de mijloc si se distruge cota unica. Ea a afirmat ca “Incompetenţa Guvernului Ponta loveşte din nou. Pentru că de la preluarea puterii s-au ocupat doar de război politic şi n-au guvernat, acum vor să suplinească lipsa banilor din buget cu noi taxe”.

“Zero investiţii, zero fonduri europene, însă mai multe taxe. Guvernul de stânga loveşte în clasa de mijloc şi distruge cota unică. Soluţia pentru România de azi o reprezintă investiţiile, atragerea fondurilor europene, crearea de locuri de muncă, stimularea muncii, încurajarea oamenilor de afaceri şi a proprietăţii”, a spus aceasta.
De asemenea, Liviu Voinea, secretar de stat la Finante, a spus pentru MEDIAFAX ca reforma impozitării proprietăţii va pune un accent mai puternic pe principiul solidarităţii, care presupune taxe mai mari pentru persoanele cu proprietăţi multiple, şi nu afectează cetăţeanul mediu şi veniturile curente,.

“Vrem să fie mai pregnant principiul solidarităţii, adică impozitez mai puternic stocul de bogăţie. Nu impozitez fluxul actual de venituri, îl las 16%, dar îl impozitez mai mult pe cel care are mai multe case, mai multe proprietăţi, fără să fie afectat cetăţeanul mediu, care are în proprietate, de regulă, 60 de metri pătraţi”, a relatat Voinea.
Acesta a mai afirmat ca statul va pune impozit pe piscinele construite pe propriettai private,la fel ca pe terenuri sau cladiri.

“Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând”, a declarat secretarul de stat.
In termen de 6 luni- 1 an de la succesiune, casele mostenite , care în prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuinţă, ar putea fi reconsiderate şi incluse în taxarea pentru proprietăţi multiple, urmasii putand sa le vanda, mai explica Voinea.

Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, a declarat secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia “denunţătorului” din Suedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *