Limbajul trupului la femei, diferit de cel al barbatilor (I)

Bunele abilitati de comunicare includ gesturi atât verbale și non-verbale … printre ele, limbajul corpului poate vorbi mai tare decât cuvintele. Chiar se crede că noi comunicam aproape 90% din intențiile noastre, prin postura, miscari, si tonul vocii. Limbajul corpului este o reflectare exterioară a stării emoționale a unei persoane. Postura și limbajul corpului poate vorbi foarte mult despre atitudinea ta, starea mentală și caracterul, ca modul in care privesti, mergi pe jos, stai și vorbesti cu ușurință despre o idee reflecta starea ta de spirit. Toate gesturile și mișcările emanate prin diferite parti ale corpului au sensul lor propriu și semnificație. De exemplu, o persoană cu brațele încrucișate nu este foarte deschisă atunci când interacționează cu ceilalți, iar pe de altă parte, doar un simplu zambet este considerat a fi un instrument mare pentru a arăta deschiderea unei persoane a te conecta cu alte persoane.

 

Limbajul trupului la femei, diferit de cel al barbatilor (I)

 

Citirea oamenilor prin limbajul corpului lor pot fi foarte utila în comunicare și ințelegere, mai ales atunci când sunteți la o intalnire, interviu sau altceva. Dar ori de câte ori vine vorba de a înțelege limbajul corpului; e clar un lucru- bărbații și femeile sunt considerati ca vin de pe planete diferite, ca barbatii se presupune a fi de pe Marte, iar femeile de pe Venus … există diferențe naturale în comportamente, de asemenea, în scopul din spatele comportamentelor lor . Unele dintre aceste diferențe sunt “pre-programate” la ambele sexe însă altele pot diferi foarte mult de la o cultură la alta. Înțelegerea limbajulul corpului este esențială pentru a înțelege alte persoane, dar acestea sunt greu de observat. Nu vă faceți griji! Aici va punem la dispozitie cateva indicii care vă pot ajuta să înțelegeți limbajul trupului diferit de la bărbați și femei, pentru a comunica mai bine și o mai bună conștientizare a gesturilor.

Expresiile faciale:

Mă iubește, nu mă iubește … nu este niciodată clar în a decide soarta unei relatii, si e nevoie de mai multe dovezi “concrete” de afecțiune. Fata noastra este considerată ca o fereastră către emoțiile noastre, ca un întreg care indică multe despre starea de spirit. Nu este posibil să vorbesti cu cineva în persoană, fără a afișa emoțiile tale, expresiile faciale, astfel, sunt printre formele cele mai generale ale limbajului corpului. Fericire sau tristete, stari specifice emoționale sunt exprimate printr-un zambet sau o incruntare.

 

Limbajul trupului la femei, diferit de cel al barbatilor (I)

 

Colțurile buzelor ridicate in sus indica fericirea; îngustarea ochilor si sprâncenele trase mai aproape, împreună cu gura în jos reflecta tristețe; ochii larg deschisi, cu sprâncenele ridicate și gura deschisă sunt semne de surpriză, una sau ambele colțuri ale gurii ridicate într-o insinuare indică antipatie. Deși unii oameni le stapanesc, este dificil să ai emoții false mai ales dacă persoana cu care comunici poate observa și interpreta limbajul trupului. De exemplu nu poti avea o față zâmbitoare, atunci când vorbesti cu cineva pe care nu-ti place deloc.

Există 7 emotii universale, recunoscute prin expresii faciale: frica, furia, surpriza, dispreț, dezgust, fericire, tristete si, aceste expresii sunt aceleași, indiferent de cultură, sex, etc

Uneori, bărbații prezintă unele semnale inconstiente, care vor transmite exact ceea ce simt cu fețele lor. De ex. dacă el e atras de tine te uiti la sprâncenele lui … se vor ridica ușor când se uită la tine. Daca e plictisit sau nervos sprîncenele tind sa se ofileasca sau sa se încrunte. Ei bine, atunci când vine vorba de zambet autentic se poate vorbi mai mult. În plus, buzele stranse intr-un zambet ar putea fi un indiciu al unui interes politicos. Chiar și un rânjet timid, aproape de gura indică un om timid, care este interesat în mod pozitiv, dar nu este pregătit să-și exprime emoțiile.

Femeile dau mesaje lingvistice corporale de 5 la 6 ori mai mult decat barbatii. Ele pot oferi multe semne care sunt ușor de  ghicit si descifrat.   O femeie  tinde să se joace,cu  părul ei și, uneori, il arunca peste umăr cand flirteaza. O acțiune mai comună la flirt   implica buzele. Isi linge buzele, mananca incet,   în timp ce stabilesc un contact vizual,  pentru a seduce cu ușurință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *