Asorteaza-te in functie de culoarea pielii

Toate avem anumite culori care ne plac mai mult decat altele. Interesant este ca exista un motiv pentru asta. In functie de culoarea pielii, anumite culori ne pot face sa aratam palide sau sa ne inchida pielea la culoare. Ele ne pot face sa trecem neobservate sau sa atraga atentia asupra noastra. Dupa cum stim, hainele nu sunt ieftine. E aceeasi poveste veche. Daca tot vei cheltui niste bani, asigura-te ca ii vei cheltui pe haine care te vor ajuta sa arati bine.
A-ti asorta hainele cu tonul pielii este ceva mai mult decat sa-ti asortezi parul cu tenul. Conform scarii lui Fitzpatrick, exista sase tipuri de piele, care pot fi impartite in patru categorii. Aceste categorii se intampla sa corespunda celor 4 anotimpuri-iarna, vara, toamna si primavara. Asortandu-ti tonul pielii cu anotimpul care te reprezinta te va ajuta sa te imbraci corespunzator.

Scara lui Fitzpatrick
Asorteaza-te in functie de culoarea pielii

Tonurile pielii care apartin anotimpului iarna pot sa fie pale, galbene, sau intunecate, cu subtonuri de albastru sau roz. Culorile cum sunt negrul sau albastrul sunt grozave pentru iarna, dar maro-ul deschis nu te va ajuta, asa ca mai bine evita-l. Daca pielea ta este roz, atunci te incadrezi in categoria vara. Asta inseamna ca ti se potrivesc culorile pastel, iar oranjul si negrul poarta-l doar de Halloween. Roscatele si brunetele in general fac parte din categoria toamnei. Ele arata bine in oranj, maro si alte tonuri pamantii. Negrul si albul, pe de alta parte, nu le avantajeaza. Daca ai pielea pistruiata si luminoasa, esti primavara, deci, ar trebui sa porti culori ca galbenul, verdele si albastrul. Iar culorile pe care trebuie sa le eviti sunt aceleasi ca la toamna, negrul si albul. Aceste sfaturi simple te ajuta sa te imbraci. Mai jos, vei afla care este culoarea potrivita pentru unghii in functie de piele.

Femeile iubesc manichiura si pedichiura. Ele cheltuie o gramada de bani pentru asta. Daca nu ar face-o, nu ar exista saloane de manichiura la fiecare colt de strada. Daca iti cunosti tonul pielii, vei fi in masura sa alegi nuanta lacului de unghii, data viitoare cand mergi la salon. Femeile cu piele deschisa ar trebui foloseasca cu o baza albastraAsorteaza-te in functie de culoarea pielii, iar cele cu piele inchisa, o oja cu baza galbena.

Dar nu intotdeauna e asa de simplu. Daca ai o piele cu ton mediu, ai noroc. Ai cel mai versatil ton din toate. Asta iti permite sa treci limita dintre galben si abastru.Cel mai bine pentru tine e o culoare visinie. Daca pielea ta e foarte intunecata, poti sa te joci cu culori precum purpuriu si rosu inchis, iar pentru pielea deschisa nuantele de roz se potrivesc de asemenea. Este uimitor cat de mult determina culoarea pielii ce anume ti se potriveste sau nu.Cunoscand-o pe a ta, te ajuta sa faci niste economii sau poate chiar sa iti scurteze timpul petrecut in fata oglinzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *