Deficitul de vitamina B12

Există opt tipuri diferite de vitamina B si vitamina B12 este una dintre ele. Simptomele deficientei sunt în mare parte găsite la persoanele care au anumite nevoi nutriționale speciale. Ele sunt observate la femei din mai multe motive.
Femeile gravide au risc mai mare de a suferi de deficiență de vitamina B12. În aceste cazuri, nevoia suplimentara de vitamina B12 este necesară..

Deficitul de vitamina B12 duce la reducerea producției de celule roșii din sânge. Cantitatea sanatoasa de celule roșii din sânge este esențiala pentru furnizarea adecvată de oxigen pentru celulele corpului si tesuturi. Deci, în cazul în care există o lipsă de cantități adecvate de celule roșii in sânge cauzate de deficit de vitamina B12, atunci rezultă -un obstacol serios în cale, numit deficit de vitamina B12.

Acesta este un tip de anemie numita anemie pernicioasa care inhiba emisiile glicoproteinei din celulele gastrice ale stomacului fiind primul simptom de deficit de vitamina B12 la femei. Simptomele deficitului de vitamina B12 din cauza anemiei includ:

Pielea palidă.
Oboseala, slabiciune, ameteliDeficitul de vitamina B12
Diaree sau constipație.
Pierdere in greutate.
Sangerarea gingiilor.
Creierul și sistemul nervos sunt părți ale corpului care sufera din cauza deficienței de vitamina B12. Vitamina B12 este foarte importanta pentru secretia de hormoni, cum ar fi melatonina, care induce somnul si serotonina, care controleaza starea de spirit. Prin urmare, persoanele cu deficit de vitamina B12 experimenteaza diferite tipuri de tulburări mentale. Ca urmare a deficitului de vitamina B12, schimbările frecvente mentale pot avea loc, cum ar fi probleme de concentrare, depresie, tulburări emoționale, probleme de somn, oboseala mentala si halucinatii.

Simptomele cum ar fi lipsa de echilibru, pierderi de memorie, lipsa de reflexe și palpitații pot fi observate din cauza deficientei de vitamina B12 .

Vitamina B12 nu se găsește în legume, baza principala de vitamina B12 sunt proteinele de origine animală. Produsele alimentare, cum ar fi crustacee, ouă, carne și produse lactate sunt pline de vitamina B12. Ca urmare femeile vegetariene sufera de aceasta. Sugarii care alăptează de la mamele vegane au, de asemenea, amenințare ridicata de deficit de vitamina B12. Vitamina B12 e necesara pentru funcționarea normală. Deci, prevenirea simptomelor de deficit de vitamina B12,inseamna o dieta echilibrata.

Deficit de vitamina B12 in timpul sarcinii

La momentul nașterii, copilul va avea un nivel mai ridicat de vitamina B12 în sânge decât mama. Deficitul de vitamina B12 nu creste riscul de malformatii congenitale sau alte probleme.

Suplimentul de vitamina B12 poate fi introdus în organism prin luarea de pilule orale; pilule sublinguale, pulverizare intranazala. Tratamentele orale pot oferi de la 250 g la 1 mg de vitamina B12 pe zi.

 

Deficitul de vitamina B12

 

Sursele alimentare de vitamina B12

Vitamina B12 poate fi găsita în produsele de origine animală, cum ar fi pește, ouă, carne, etc Alte surse de vitamina B12 sunt in drojdie , lapte de soia , și batoane fortificante de energie. Un piept de pui și jumătate, prevede 0.3 micrograme per portie sau 6% din valoarea de zi cu zi. Un ou conține 0,6 micrograme sau 10%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *