Beneficiile uleiului de nuca de cocos

Uleiul de cocos a fost folosit ca o sursă vitală de hrană pentru sănătatea și bunăstarea generală în regiunile tropicale, unde palmierii sunt găsiti din abundență. Acesta este singura sursă de acid lauric dintre toate uleiurile.

Uleiul de nuca de cocos joaca un rol foarte important in ingrijirea parului. Acesta oferă strălucire și luciu părului pentru a-l face puternic de la rădăcina. Masajul regulat cu acest ulei asigură un scalp lipsit de mătreață, păduchi și ouă de păduchi. El are proprietati excelente de balsam și ajută la creșterea părului.
Saloanele de masaj din regiunile tropicale folosesc acest ulei pentru masajul capului. Este cunoscut a avea efecte calmante mari si alunga oboseala mentala. Este o eliberare de stres. El are efecte incredibile de hidratare asupra pielii de toate tipurile. Acesta previne aspectul pielii aspre si uscate. Păstrează, de asemenea, pielea ferma si supla, care, de obicei, tinde să aibă riduri cu timpul. Acesta este utilizat ca un medicament eficient impotriva problemelor pielii cum ar fi psoriazisul, dermatita, eczema și așa mai departe.

Beneficiile uleiului de nuca de cocos
Acesta este un antioxidant eficient, luptand împotriva îmbătrânirii premature.
Abundența de acid lauric care se gaseste in uleiurile de nucă de cocos, il face un candidat valoros pentru a lupta împotriva bolilor majore cum ar fi bolile de inima, colesterol si a tensiunii arteriale. Deși are grăsimi saturate, acestea nu sunt dăunătoare pentru organism, deoarece acestea nu cresc nivelurile de LDL.
Acesta tinde să reducă incidența leziunilor în artere împiedicând astfel ateroscleroza.
Acesta conține acizi grași, care ajuta la pierderea in greutate eficient.. Acesta îmbunătățește metabolismul, prin scutirea de stres a pancreasului și duce la scăderea în greutate la persoanele obeze si supraponderale.
Acesta este, de asemenea, utilizat în tratamentul pancreatitei.
Uleiul de cocos este folosit ca ulei de gătit în anumite locuri.

Beneficiile uleiului de nuca de cocos
Având în vedere compoziția care se constituie din componente vitale, cum ar fi acidul lauric, poseda proprietati antifungice, antibacteriene și antivirale. Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin care luptă împotriva virușilor și a bacteriilor care sunt responsabile pentru boli cum ar fi herpes, gripa, citomegalovirus si chiar SIDA.

El ajută la vindecarea zonelor infectate prin formarea unui strat protector, care formează o barieră în calea aerului, praf, ciuperci, bacterii și viruși.
Acesta ajută la prevenirea bolilor de ficat cauzate de trigliceride.
Acesta ajută, de asemenea la prevenirea bolilor de rinichi si de vezica biliara.
Reduce nivelul de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat și îmbunătățește secreția de insulină.
În multe locuri, se foloseste la masajul copiilor noi nascuti, deoarece ajută la întărirea oaselor. Acesta imbunatateste absorbtia de minerale esentiale, cum ar fi calciu și magneziu crucial pentru dezvoltarea unor oase.
Acesta previne aparitia cariilor dentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *