Experienta amazoniana

Regiunea Bazinul Amazonului este renumita pentru un singur motiv – aproape in fiecare statistica ai auzit ca este extraordinar de mare. De exemplu, știați că Amazonul este de două ori mai mare ca India? Sau că aproape întreg continentul Statele Unite ale Americii poate să incapa in el?

In medie, Amazon reprezintă mai mult de 50 la suta din padurile tropicale din lume. Există mai mult de 25.000 de specii de pasari si peste o jumătate de milion de specii de plante. Atunci când e explorat din aer, Amazonul este un covor verde continuu intercalat de râuri și lacuri, prin cele 9 țări care pretind o bucată din el.

Dar ceea ce ar trebui să fie punctat  sunt ironic, unele dintre cele mai mari dezavantaje ale sale. Din cauza publicitatii imense în jurul bazinului, un număr considerabil de călători se lasa impresionati de reclame, dar sunt dezamăgiti. Când călătoresc la Amazon, oamenii se așteaptă la o experiență nerealistă Nat Geo.

 

Experienta amazoniana

 

Sunt sanse cand mergeti pe Amazon,  să nu vedeti un anaconda, un jaguar sau un trib indian al cărui mod de viață pare a fi înghețat în timp. Acest lucru se intampla mai ales atunci când iei în considerare faptul că mulți turiști au timp limitat și buget pentru turneul lor. Probabil din cauza enormitatii ei pure, chintesența experienței Amazon este mult mai subtila, sublima, discreta și totuși, mare.

Piata Veropeso – Aceasta este o piață celebra în Belem, Brazilia. Este o piață veche de mai mult de 200 de ani, care este specializată în pește, precum și orice alte produse extrase din fluviul Amazon.
Marajo Island – Marajo e cea mai mare insulă de fluviu din lume. Malurile sale de est oferă plaje calme, curate, mărginite de dune de nisip. Ca și în cele mai multe locuri din Amazon, fluxuri mici și mijlocii diseca insula în mai multe locuri.

Plimbări cu barca – excursiile cu barca sunt disponibile din mai multe locuri de-a lungul Amazonului. Cu toate acestea, o parte din concediile mai populare se fac in Manaus, capitala statului Amazonas. Se fac excursii de multe ori pentru perioade cuprinse între șapte si cincisprezece zile și pot fi personalizate cu activități distractive suplimentare, cum ar fi drumetii montane, caiac, canoe, pescuit sportiv și camping.
Manaus City – Nu orice tur al Amazonului în mod necesar presupune vizitarea râului sau padurii tropicale. Orașul Manaus, care a fost fabulos de bogat între secolele 19 și începutul secolului 20 în timpul boom-ului de cauciuc, are o istorie considerabilă. Monumentul reprezentativ este Teatrul Opera House, o mare parte din al cărui material de construcție a fost expediat din Europa.

Experienta amazoniana
Negro-Solimões – Dar dacă nu poți rezista aventurii în apă în timpul turului orasului Manaus, puține lucruri sunt la fel de uimitoare ca apele întunecate ale râului Negro si apa maro a Solimões.
Mamiraua – Mamiraua este o rezervație protejată de stat intr-una din padurile tropicale , care este casa, mai multor specii de păsări și animale sălbatice decât majoritatea altor secțiuni din Amazon.

Alter do Chao – Poreclit Caraibe de Amazon, e o așezare de pe Green Lake (Lago Verde) este renumit pentru plajele sale cu nisip alb și ape limpezi.
Presidente Figueiredo – fără îndoială unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Amazonului, orașul Presidente Figueiredo este la mai putin de 2 ore cu mașina de Manaus. Are numeroase cascade și peșteri care conțin ceramică preistorica și picturi. Apele sunt perfecte pentru înot și terenul împădurit din jurul orașului il face perfect pentru o excursie ideală.

 

Experienta amazoniana
Salinipolis – Deși este la o distanță considerabilă de la Belem, puteți ajunge la orașul vechi din portul Salinopolis în 3 ore, datorită drumurilor asfaltate  care leagă cele două orașe. Plajele sunt mari și sunt populare cu locuitorii din Belem în timpul week-endului.

Muzeul Municipal Istoric – Situat în Guajara Mirim pe malul Mamore Rio, Muzeul Municipal Istoric este renumit pentru numărul considerabil de animale împăiate. Șoimii, maimuțele, urșii, crocodilii și anaconda sunt doar câteva din numeroasele mamifere împăiate, reptile și păsări pe care le puteți vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *