Bordeaux, un loc in care sa te intorci

Numele apare pe milioane de sticle de vin, dar e si numele unui oras din Franta. Locul e intesat de catedrale, statui si alte monumente care mi-au amintit de marea importanta istorica si culturala. Orasul a devenit bogat acum cateva secole multumita raurilor Garonne si Gironde, iar navele de pe multe continente foloseau portul pentru comert. In zilele noastre, portul si-a pierdut din importanta dar numele de Bordeaux nu si-a pierdut din prestigiu, multumita aurului dulce…vinul! O vizita la vinarii e o placere in multe feluri. Am explorat satele mici, am intalnit localnici si am experimentat culorile locale.

Bordeaux, un loc in care sa te intorci
Peisajele sunt dotate cu castele, care m-au facut sa ma simt intr-o lume de basm. Multe din aceste castele pot fi vizitate, deseori cu ghid, care ofera explicatii despre procesul de fabricare a vinului si degustare, bineinteles-asta inseamna sa te bucuri de viata!Insa, cu precautie, pentru ca prea mult nu e sanatos si mai bine sa nu exageram cu degustatul.

Bordeaux, un loc in care sa te intorci

Dar nu va ingrijorati, bucuria vietii a continuat cand m-am intors seara si m-am bucurat de deliciile bucatariei frantuzesti. Scoici, foie gras, diferite pateuri, si bineinteles, cu vinul de Bordeaux, e dificil sa alegi un meniu. Am mentionat cumva de desert?

Bordeaux, un loc in care sa te intorci
Multe restaurante cu locatii grozave si o atmosfera superba. Dupa cina, am plecat la plimbare in oras, sa vad soarele apunand si apoi un am tras un pui de somn la hotel. Viata buna poate fi simpla. Boredeaux , un loc de care imi voi aminti si la care ma voi intoarce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *