Ce rol au vitaminele si mineralele?

Corpul uman este o minunată mașinarie. La fel ca cele mai multe mașini, există anumite structuri care trebuie să fie hrănite   și unse pentru a functiona în mod corespunzător. Corpul uman are nevoie de anumite vitamine și minerale pentru funcționa corect. Există mai multe mineralele majore de care are nevoie organismul, dar cele mai importante sunt magneziu, calciu, fosfor, iod, zinc, fier și. Fără aceste minerale importante, corpul tau va suferi și te vei simți foarte inconfortabil.

Cel mai comun mineral în organism este calciul. Acest mineral este responsabil pentru creștere și menținerea oaselor și dinților. Fără acest mineral vital, corpul tau va fi predispus la fracturi si aparitia cariilor dentare. Puteți găsi cantități semnificative de calciu in produse lactate fortificate și produse din soia.

Puteți găsi, de asemenea, calciu în suc de portocale fortificat – care este de fapt una dintre cele mai bune surse de calciu. De asemenea, este prezent în multe frunze verzi inchis, precum spanac si varza creata. Calciul este, de asemenea, găsit în somon și legume cu frunze verzi.

 

Ce rol au vitaminele si mineralele?

Cel de al doilea mineral cel mai comun in organism este fosforul. Acest mineral are un rol foarte similar cu calciul, ajută la crestere și protejeaza oasele. De asemenea, ajută la metabolism transformarea alimentelor în energie. Cele mai bune surse alimentare de fosfor includ făină de semințe de bumbac, semințe de dovleac, grâu, produse de susan, soia, nuci de Brazilia, semințe de floarea soarelui și ovăz, și quinoa.

Magneziul este un alt mineral important în corpul uman. El ajută la construirea de celule noi, să păstreze muschii si nervii în mod corespunzător, și ajută metabolismul. Puteți găsi cantități semnificative de magneziu in aceleasi alimente ca fosforul.

Majoritatea adultilor au auzit de fier, de deficiente de fier si anemie. Pentru a evita problemele cauzate de o lipsa de fier in organism, este important să se consume alimente care sunt bogate în fier, dar de asemenea, alimente care sunt bogate in calciu, deoarece calciul ajuta organismul sa metabolizeze corect alimentele bogate în fier.

Ce rol au vitaminele si mineralele?

Cele mai bune surse de fier sunt carnea rosie si peste, cum ar fi somon și ton. Puteți găsi, de asemenea, fier în ouă, fasole, fructe uscate – în special stafide. Broccoli si alte legume verzi pot avea cantități semnificative de fier, de asemenea.

Iodul este un mineral, dar este foarte important, deoarece ajută la metabolismul celular. De asemenea, ajută cu secretia de hormoni și funcția tiroidiană. Puteți găsi iod în alimente cum ar fi banane, capsuni, afine, pepene verde, rosii, fasole verde, și spanac.

Zincul este, de asemenea, un mineral foarte necesar. Acesta contribuie la construirea sistemului imunitar. De asemenea, este vital pentru vindecare și reproducere. Creșterea fizica și reglementarea zahărului din sânge se face, de asemenea, datorită zincului. Acesta ajută, de asemenea, două dintre simțuri, miros și gust. Zincul este in fiecare celula din organism, de aceea este considerat un mineral important. Acesta poate fi gasit in produsele alimentare, cum ar fi carne de vânat, carne de miel, seminte de dovleac, seminte de susan, și ovăz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *