Vizita la medic, o necesitate

Potrivit unor noi studii in sanatate, criza mondiala a determinat ca foarte multa lume sa sa taie din cheltuielile de sanatate. In loc sa mearga la doctor pentru o raceala, gripa  sau durere de stomac, oamenii au inceput sa se trateze singuri, dupa ureche, sau cu leacuri babesti. Se pare ca ultimul lucru pentru care vrem sa ne cheltuim banii este propria noastra sanatate. Din pacate, un studiu realizat in ultimii ani arata ca din pacate, conditiile economice resimtite  au dus la cresterea nivelului de  stres corelat cu alte probleme de sanatate, care ameninta sever viata oamenilor. Acesta este doar unul din motivele pentru care ar trebui sa vezi medicul regulat.

Facandu-ti analizele anual este mult mai usor sa fii la curent cu starea ta de sanatate. Prin testele de sange, poti sa detectezi nivelul diabetului, sa-ti controlezi tensiunea arteriala, colesterolul si alte boli comune. Daca nu faci analizele si controalele medicale la timp, te expui riscului de a te imbolnavi mult mai grav, lucru ce ar putea duce la o interventie chirurgicala sau chiar spitalizare pe termen lung.

Vizita la medic, o necesitate

Multe persoane nu realizeaza ca tensiunea arteriala a inceput sa la creasca sau ca au proteine in urina ori zahar, fara sa mearga la doctor. Chiar si infectiile sinusului, streptococul din gat sau alte boli virale sau bacteriene pot fi usor detectate. Oamenii au impresia ca se vor vindeca pana la urma. Dar daca nu? De exemplu, o infectie minora a pielii se poate transforma intr-o infectie bacteriana majora.

Medicina a avansat foarte mult in ultimii ani. Este vital ca doctorul tau sa te intrebe despre o istorie completa a familiei pentru a putea preveni bolile la care esti predispusa genetic. In multe feluri, aceste este un dar pentru oamenii din zilele noastre. Sa dam un exemplu-o mamografie este mult mai ieftina decat costurile tratamentului pentru cancer la san. Aceste este un motiv major ca sa mergi regulat la doctor.Vizita la medic, o necesitate

De ce trebuie sa vezi un medic regulat? Pentru ca investind in corpul tau este cel mai prertios dar pe care ti l-ai putea face. Nimeni nu stie cat va trai si numeni nu stie  la ce fel de boli este predispus. Dar un doctor poate afla. Sa sti ca esti sanatoasa este o crestere de energie si simti ca ai ceva pentru care merita sa traiesti,iar in aceste vremuri nesigure, poate fi o usurare sa afli ca esti sanatoasa. Iar depistarea devreme a unor boli precum cancerul, iti mareste considerabil sansele de supravietuire, lucru care face diferenta dintre viata si moarte.

Deci, mergi regulat la doctor. Odata sau de doua ori pe an fa teste de sange, urina, pentru a vedea cum stai cu sanatatea. Daca suferi de vreo boala cronica, mergi regulat la medic, pentru a te asigura ca aceasta nu s-a agravat si se mentine in limite normale. A merge la doctor regulat e ceva ce ne sta in putere sa facem pentur noi si pentru cei dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *