Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un computer

Cumpărarea unui computer nou poate fi o sarcina descurajatoare, mai ales dacă sunteți pe un buget strict. Calculatoarele pot costa destul de mult. Găseste un computer care este perfect pentru tine si are un pret perfect!

Restrânge
Deși poate suna dificil, de fapt, nu este foarte complicat, dacă mergeti pe un proces pas cu pas. Puteti sa va limitati si sa stabiliti   sute și sute de opțiuni de calculatoare până la câteva, înainte de a lua decizia finală.

Desktop vs. laptop

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinati dacă ar trebui să cumparati un desktop sau un laptop. Laptop-urile sunt portabile, elegante si mai usor de transportat, deoarece aveți posibilitatea să le luați oriunde și sa va conectati la Internet în cele mai multe locuri. Desktop-urile tind să aibă mai multă memorie și sunt pentru o zonă mai permanenta, cum ar fi un birou sau cameră.

 

 

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un computer

 

Putere
Odată ce v-ați dat seama  dacă doriți un desktop sau un laptop, aspectul următor este cat de puternic sa fie calculatorul de care aveți nevoie. Este întotdeauna tentant să mergeti pe partea de sus a modelului, totuși, este rareori necesar sa cumpăram un calculator foarte puternic.

Viteza unui calculator este exprimată în megahertzi sau gigahertzi, în timp ce memoria este exprimata în memoria RAM. Acestea sunt lucrurile pe care   ar trebui să le iei în considerare atunci când se determină puterea și memoria.

Motivele
Fii sincera cu tine însați în ceea ce privește modul în care vei folosi noul computer. În cazul în care computerul va fi pur și simplu pentru navigarea pe internet și scris, puteți opta pentru modelele mai ieftine de calculatoare. Puteți lua în considerare chiar și achiziționarea unui calculator second hand, reconditionat, atunci când nevoile sunt limitate.

În schimb, dacă aveți de gând sa va jucati sau sa folositi aplicații care consumă o mulțime de memorie, nu ar trebui să optati pe chilipiruri pentru noul computer. Va trebui să luati în considerare achiziționarea unui calculator personalizat. În timp ce există magazine care vând calculatoare personalizate, cel mai ușor e sa cumperi un calculator on-line personalizat.

Ganditi-va de doua ori la software
Computerul nou nu presupune în mod automat că aveți nevoie de software-ul cel mai recent și mai mare. Deseori puteți de fapt, refolosi software-ul pe care il aveți pe un calculator mai vechi.

Dacă licența pentru software-ul de care  aveți nevoie este non-transferabilă sau aveți nevoie de un software nou, asigurați-vă că verificati alternative mai ieftine (sau chiar gratuite!). De exemplu, Microsoft Office poate costa sute de dolari. O aplicație comparabila numita Open Office poate fi descărcata gratuit.

Un alt exemplu este ocolirea Adobe Photoshop, software de editare imagine populară, care poate costa mult, pentru alternativă gratuită numit Gimp sau Paint.

Nu vă fie teamă să va răsfatati
În timp ce este întotdeauna frumos sa economisim bani, nu ar trebui să sacrifici prea mult atunci când iti iei un computer nou. Hardware-ul si accesoriile pentru computere sunt relativ ieftine în comparație cu cât de mult aceleași produse costau cu câțiva ani în urmă.

Gamerii ar trebui să se răsfețe cu siguranta cu carduri de memorie și video. Dacă stocați filme sau imagini, puteți să faceți un upgrade simplu. Aveti de gând să utilizați computerul pentru a asculta muzica? Boxele de calculator modernizate pot îmbunătăți foarte mult calitatea sunetului.

 

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un computer

 

Garanții extinse
Multe studii au arătat că achiziționarea de calculatoare cu garanții suplimentare și acorduri de service în afara garanției producătorului standard nu este avantajoasa. Ar trebui să ne amintim că nu ne asteptam ca computerul sa supraviețuiasca zece sau douăzeci de ani. Se așteaptă să dureze doi-trei ani.

În general, ar trebui să se evite acordurile extinse, care ajung să coste mai mult de 33% din prețul de achiziție inițial. Dacă cumpărati un laptop și există o șansă sa fie furat, sau călătoriți mult si asta l-ar putea deteriora, o garanție extinsă ar trebui să fie luata în considerare.

Accesorii de calculator
Aceste accesorii de calculator sunt standard, astfel, asigurați-vă că nu uitati de ele!

Imprimante
Modemuri
Placa video
Cabluri
Tastaturi și mouse-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *