Cele mai frumoase parcuri nationale din lume

Îţi doreşti un concediu de neuitat sau vrei să pleci în aventura vieţii tale? Vrei doar să admiri frumuseţea naturii într-un cadru exotic sau să cunoşti istoria unor civilizaţii pierdute? Iată câteva dintre cele mai mirifice locuri din lume, care îţi taie pur şi simplu respiraţia. Exotism, istorie încrustată pe ziduri străvechi, vulcani, peisaje sălbatice, fauna în toată splendoarea ei, cascade care te lasă fără grai sunt doar câteva din ceea ce ai putea să vezi în aceste cadre spectaculoase.

1. Yellowstone, SUA

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Declarat parc naţional în 1872, Yellowstone este primul parc naţional din lume şi este renumit pentru pădurile sale, viaţa sălbatică şi gheizere. Având o suprafaţă de 3,400 km pătraţi de lacuri, canioane, râuri, parcul cuprinde şu cel mai mare vulcan activ de pe continent.
Aici, găsiţi întotdeauna ceva nou de văzut, însă aveţi grijă, verile sunt fierbinţi iar iernile, temperatura ajunge la -54 grade C.

2. Fiordland, Noua Zeelandă

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume

Cascade, gheţari, fiorduri, toate fac parte din acest minunat colţ de lume, situat în sud-vestul Noii Zeelande, care adăposteşte delfini, balene, papagali, căprioare, şi bineînţeles, simbolul naţional al Noii Zeelande, kiwi. Noua Zeelandă e deja cunoscută pentru frumuseţile sale naturale, deci nu e o surpriză acest parc naţional, ce păstrează frumuseţea pentru generaţiile viitoare.

3. Kakadu, Australia

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Acest parc de o frumuseţe aparte, are 4 râuri mari, câmpii, fiind o atracţie turistică majoră în Australia .

4. Sagarmatha, Nepal

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Conţine jumătatea de sud a Muntelui Everest, fiind o zonă protejată cu o puternică semnificaţie religioasă şi culturală. Cu munţi, văi şi gheţari, acest parc naţional este foarte vizitat de turiştii în căutare de altitudine. Are o varietate de animale, cum ar fi ursul himalaian negru, leopardul alb sau panda roşu.

5. Plitvice, Croaţia

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume

Acesta este cel mai mare parc naţional din Croaţia, cu numeroşi vizitatori, în fiecare an. Este special, datorită celor 16 cascade, care se întind pe o distanţă de 8 kilometri. Coloratura acestora depinde de mineralele şi rocile din care sunt formate. Astfel, dacă iubeşti natura, lacurile liniştite şi cascadele,acest parc este ideal pentru tine.

6. Galapagos

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Primul parc naţional din Ecuador, fondat în 1959, este extrem de vizitat. Acesta adăposteşte 15 specii diferite de broaşte ţestoase, pe lângă alte animale, iguane şi păsări. Animalele sunt atracţia principală a parcului, care mai adăposteşte în apele sale rechini, pinguini şi o mare varietate de peşti tropicali.

7. Tikal, Guatemala

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Este unul dintre cele mai mari situri arheologice ale civilizaţiei mayaşe. Acest parc diferă de celelalte prin faptul că, în afară de protejarea speciilor de păsări şi animale, de asemenea, se pune mare preţ pe conservarea muncii omului. Situat într-o mirifică pădure tropicală, acest parc va trezi interesul fiecărui turist.

8. Kruger, Africa

Cele mai frumoase parcuri nationale din lume
Dacă îţi doreşti un safari, aceasta este ocazia. Nu numai că vei vedea cele mai mari mamifere din lume, dar vei avea şansa să admiri o gamă largă de specii de păsări. Dacă plănuieşti să-l vizitezi, alege unul dintre cele 9 trasee diferite, şi vei putea admira locuri neatinse de mâna omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *