Cele mai frumoase plante de apartament

Violeta africana
Violetele africane sunt printre plantele de apartament cel mai usor de intretinut. Ele infloresc pe tot parcursul anului, cu putin efort. Alegeți din sute de soiuri și forme, unele cu frunze pestrițe sau flori incretite. Violetei africane îi place căldura și lumina soarelui filtrate. A se evita udarea cu apă rece, pentru ca provoacă pete inestetice maro.
Dacă aveți o fereastră luminoasa, aceasta planta va inflori aproape constant. Sunt, de asemenea, foarte versatile, înfloresc în aproape orice culoare pentru a se potrivi cu decorul. În plus, e o planta de modă veche care ne amintește de bunicile noastre.
Nume: Saintpaulia ionantha
Condițiile de creștere: Mediu de lumină strălucitoare; 65-75 de grade F.; păstrați solul umed uniform.
Dimensiune:  8 cm inaltime si 16 cm latime.Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

 Hibiscus

Hibiscusul tropical este planta care creeaza o atmosfera de tropice. Acesta face flori imense, de până la 8 cm in diametru, pe o instalație în poziție verticala pe care il poți antrena să crească ca un copac. Plantele infloresc liber de la sfârșitul primăverii, prin toamna si iarna, ocazional. Păstrați solul umed uniform și oferiti cât mai multa lumina  plantelor pentru a se păstra înflorite.

Aceste plante au  flori gigantice si  sunt  irezistibile. In plus, Hibiscusul vine  într-o gamă amețitoare de culori – de la nuanțe de roșu la roz la portocaliu, galben, alb, albastru.

Nume: Hibiscus rosa-sinensis

Condițiile de creștere: lumina intensa; 55-70 grade F.; păstrați solul umed uniform

Dimensiune:  6 metri înălțime și 4 metri lățime.Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

Artar
Cu aspect de hartie creponata,  florile in nuante de rosu, roz, portocaliu, galben ce se leagăna printre frunze, ca niste  felinare festive. Multe soiuri au frunze pestrițe . Aceste plante cresc  în poziție verticală ca un copac, si le  puteti planta sa crească într-un coș  agățat. Denumirea comună vine de la frunze, care se aseamănă cu cele ale unui copac de arțar.
Dacă vedeti ca nu infloreste, verificați udarea. Udarea neuniformă poate face  florile să cadă. Această plantă are o creștere rapidă si este aproape constant în floare.
Nume: Abutilon x hybridum
Condițiile de creștere: La lumina intensa; 65-75 grade F.; păstrați solul umed uniform.
Dimensiune: 5 metri înălțime și 3 metri lățime.

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

 

 

Oxalis
Oxalis are frunzele ca de trifoi, purpurii și un spectacol aproape constant de flori roz sau albe. Uita-te la soiurile care au frunziș verde, neted, cu sau fără accente argintii. Oxalis creste cu bulbi mici în sol; poți împărți acesti bulbi cand planta devine aglomerata în ghiveci. Frunzele au o forma  frumoasa și fermecătoare. În plus, este un mare cadou de ziua Sf. Petru.
Nume: Oxalis triangularis
Condițiile de creștere: Mediu de lumină strălucitoare; 60-75 de grade F.; păstrați solul umed uniform.
Dimensiune: până la 12 cm inaltime si latime.

 

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

Anthurium
Anthurium este o floare in nuante festive de roz, rosu, lavanda, sau alb. Ea  face, de asemenea, o floare de lungă durată. Anthurium are nevoie de mediu  de lumina puternica pentru a inflori bine, dar poate fi crescuta ca o plantă frunziș, cu mai putina lumina. Florile și frunzele sunt ambele în formă de inimă.
Nume: Anthurium Andraeanum
Condițiile de creștere: Mediu de  lumină strălucitoare; 65-80 de grade F.; păstrați solul umed uniform, putin umed  toamna și iarna.
Dimensiune: 3 metri înălțime și 2 metri lățime
Notă: Această plantă este otrăvitoare și poate provoca boli daca  este consumata sau mestecata de către copii sau animale de companie.

 

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

 

Vaza de argint 

Ceva mai rigide, de culoare gri-verde, frunzele acestei plante sunt tivite cu spini și formează o vaza în poziție verticală sau in forma de urnă. Planta vaza de argint face  un grup de lungă durată de flori roz, care pot fi  roșii pe scurta durata. După ce lăstarii dispar, noi plante numite pui, se dezvolta  din  planta-mamă.  Turnați apa direct în vas pentru a oferi umiditate pentru plante. Este una dintre cele mai frumoase plante de interior si se crește usor.

Nume: Aechmea fasciata

Condițiile de creștere: lumină strălucitoare; 65-75 grade F., apa la frunze, mai degrabă decât la sol.

Dimensiune:  3 metri înălțime și lățime

 

Cele mai frumoase plante de apartament

 Begonia 

Mai multe specii sunt  numite Begonia aripa de inger. Toate, inclusiv Begonia coccinea (foto) sunt în poziție verticală de creștere, ajungând uneori 6 metri înălțime. Dar, prinzând înapoi tulpini inalte puteți păstra planta stufoasă. Aceste plante au frunzisul de un verde atractiv, argintiu, maro și  infloreste in grupuri de rosu, roz, sau flori albe. Florile sunt frumoase în formă de aripă, frunzele sunt la fel de atractive  și  infloresc pe tot parcursul anului.

Nume: Begonia coccinea

Condițiile de creștere: Mediu de lumină strălucitoare; 65-75 de grade F.; păstrați solul umed uniform.

Dimensiune:  6 metri înălțime și 3 metri lățime.

Notă: rădăcinile și tulpinile pot provoca iritatii dureroase ale gurii, buzelor, gâtului sau daca sunt consumate sau mestecate de către copii sau animale de companie.

Cele mai frumoase plante de apartament

Angel-Wing Begonia

 

Cactusul Crăciunului

Multe dintre plantele vândute de Crăciun  sunt o specie strâns înrudita cu cactusul deoarece, de obicei infloresc cu câteva săptămâni mai devreme de Crăciun.  Toamna, ține planta la soare, ferita de îngheț până când veți vedea ca boboci de flori încep să se dezvolte.  Este un favorit de modă veche, cu flori exotice .

Nume: Schlumbergera x buckleyi

Condițiile de creștere: lumină strălucitoare; 70-80 grade F., 55 grade F. toamna; pastrati solul moderat uscat.

Dimensiune: până la 12 cm inaltime si 18 cm latime.Cele mai frumoase plante de apartament

Poinsettia

Această  Poinsettia tolerează neglijarea, atâta timp cât primeste lumina intensa  și solul e relativ uscat. Ea are o tulpina spinoasa, de culoare gri-maro cu tulpini care sunt slab ramificate. Este ușor de întreținut, nu solicita multa udare, florile colorate dureaza cateva saptamani.

Nume: Euphorbia Milii

Condițiile de creștere: la lumina intensa; 65-75 grade F.; pastrati solul moderat uscat.

Dimensiune:  3 metri înălțime și lățime

Notă: Această plantă este otrăvitoare și seva laptoasa poate provoca boli sau iritarea pielii daca sunt consumate sau mestecate de către copii sau animale de companie. Este, de asemenea, foarte spinoasă.

 

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

Gloxinia

Gloxinia infloreste de obicei la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii,  in forma de clopotel, in culori bogate, adesea marcate cu benzi contrastante sau pete de alb. În strânsă legătură cu violetele africane, el prefera temperaturile calde și umiditate ridicată. Păstrați apa  pe frunze pentru a preveni petele. Are flori uriașe, în formă de clopot care sunt pur și simplu superbe.

Nume: Sinningia speciosa

Condițiile de creștere: Mediu de lumină strălucitoare; 65-80 de grade F., 55-75 de grade F. atunci când latente; păstrați solul umed in mod egal, exceptand  când latente

Dimensiune:  18 cm inaltime si 24 cm latime.

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

Ixora

Ixora este uneori numita flacără de pădure, din cauza florilor sale portocalii  stralucitoare, rosii, galbene. Frunzișul sau are  culoarea verde lucios. Ofera-i multă lumină, căldură, umiditate și, dar permite solului sa se usuce pe suprafata intre udari.

Clusterele sale mari de portocaliu, roz, rosu, sau  galbene sunt  minunate pe timp de iarnă.

Nume: Ixora coccinea

Condițiile de creștere: lumină strălucitoare; 65-80 grade F.; pastrati solul moderat uscat

Dimensiune:  5 metri inaltime si 4 metri lățime.

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

 

 

Guzmania

Acest membru al familiei ananasului are un frunzis verde rigid lucios, cu frunze dintate aranjate intr-o forma de vaza în poziție verticală. O grupare de flori colorate rezultă din centrul vazei. Guzmaniei il plac temperaturile calde în timpul ciclului său de creștere, dar florile vor tine mai mult dacă vă păstrați planta la rece în timp ce aceasta este în floare. Are flori  pline de culoare, portocalii, galbene, violet si arata foarte tropical si exotic.

Nume: Guzmania lingulata

Condițiile de creștere: lumină strălucitoare; 65-80 grade F., 60-65 de grade F. în timpul iernii;  sol moderat uscat, dar  apă în vaza.

Dimensiune:  3 metri înălțime și lățime.

Cele mai frumoase plante de apartament

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *