Pastreaza-ti unghiile sanatoase!

Cand avem unghii frumoase aratam ingrijite este un semn de sănătate – dacă avem unghiile naturale. O dieta buna ne face unghiile să crească și le menține sănătoase, dar există, de asemenea, lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta unghiile sa arate intacte și naturale. Iata cateva tratamente pe care le puteți utiliza pentru a face unghiile sa arate extraordinar.

Folosiți ulei de măsline pentru a păstra unghiile hidratate

Daca unghiile tale sunt subtiri si  slabe, atunci va trebui sa ai grijă de ele pentru a ajuta la consolidarea lor și pentru a promova creșterea. Folosind o baie de ulei de masline iti va ajuta unghiile sa devina mai puternice și va ajuta la prevenirea exfolierii sau craparii. Se înmoaie unghiile într-o cantitate mică de ulei de masline in fiecare zi, timp de aproximativ 15 minute. Veți vedea și îmbunătățirea sănătății unghiilor și rata de creștere a unghiilor în termen de o lună.

 

 

Pastreaza-ti unghiile sanatoase!

 

Foloseste crema de cuticule

Începeti sa folositi o crema pentru cuticule calmanta in fiecare zi. Puteți folosi, de asemenea, uleiuri bogate in vitamina E sau alte uleiuri naturale, preparate comercial pentru a hrani cuticula. Asigurați-vă că frecati crema sau uleiul de cuticule înainte de a merge la culcare. Cel mai bine este sa faceti acest lucru pe timp de noapte cand nu spălati mâinile, pentru ca uleiul sa se poate absorbi.

 

Pastreaza-ti unghiile sanatoase!

 

Protejati mâinile de substanțe dure și suprasolicitare

Unul dintre cele mai grele lucruri la care mainile si unghiile sunt expuse sunt substanțele, cum ar fi detergenții de vase și alte produse de curățare, care sunt acide și usuca. Dacă sunteți un grădinar pasionat și nu purtați mănuși, acest lucru poate provoca, de asemenea, daune pentru unghii și pielea de pe mâini. O solutie simpla este sa purtati o pereche de manusi confortabile. Nu utilizați unghiile pentru a deschide cutii de conserve sau altceva care le poate rupe.

 

 

Pastreaza-ti unghiile sanatoase!

 

Fortificati unghiile din interior

Încercați inclusiv alimente care sunt bogate in biotina în dieta de zi cu zi. Unele alimente, cum ar fi ficatul, cerealele integrale, ouă fierte și avocado au un continut mai mare de biotina. Acest nutrient poate ajuta atât la consolidarea cat și la îngroșarea unghiilor. Dacă credeti că nu aveti suficienta biotina în dieta dumneavoastră, o puteți lua într-o formă de supliment alimentar. Un complex de vitamine este chiar mai bine decât sa luati biotina ca un supliment izolat. Asigurați-vă că beti multă apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *