Cum sa scapi de timiditate

Barbatii considera o femeie timida, misterioasa si enigmatica. Nu esti sigura ca esti draguta? Nu esti o fata de treaba?  Problema e ca nu esti sigura de calitatile tale, si din aceasta cauza comunicarea care ar trebui sa vina natural se transforma intr-un calvar. Gandeste-te doar. E o petrecere sambata seara si ai chef sa intalnesti oameni noi. Nu ai ce pierde si nu ai de ce sa te temi. Aceasta seara poate sa-ti schimbe viata, care va fi mai colorata de acum incolo. Si in sfarsit, te afli in mijlocul unei multimi de oameni. Si dintr-o data vrei sa te intorci acasa. Te cuprinde un sentiment de frica, nu stii ce sa faci, si brusc, un strain vine catre tine. Iti zambeste si aproape e gata sa-ti spuna  -buna, numele meu este….-
Si aici vine momentul in care esti blocata din cauza temerilor si nu poti sa scoti nici macar un cuvant. Incepi sa te gandesti de ce a venit tocmai la mine? Nu voi fi in stare sa-i raspund nici macar un cuvant si se va decide ca sunt ingrozitor de plictisitoare si va fi dezamagit de mine-
Nu te panica! Pentru inceput, trebuie sa iti intelegi motivul temerilor. Timiditatea este o stima de sine scazuta foarte raspandita. De exemplu, ai decis acum mult timp, ca a fi o fata buna inseamna sa te autocritici si sa iti studiezi comportamentul, incepand de la aspectul fizic, pana la caracter. Daca ar fi existat vreun premiu pentru excesul tau de zel ai fi fost premianta. Daca atitudinea ta fata de propria persoana continua in felul acesta, vei deveni o fiinta timida care nu poate comunica.

Comunicarea e solutia

E destul de usor sa scapi de timiditate. De exemplu, daca un gand iti apare in minte- eu nu voi mai iesi niciodata sambata seara- , dupa o seara dezamagitoare in oras, incearca sa-l suprimi inca de la primele stadii. In loc sa gasesti salvarea in singuratate, iesi intr-un loc public si comunica cat de des posibil. Comunicarea e solutia.
Cum sa scapi de timiditate
Sa presupune ca tu crezi ca esti un prost interlocutor. Si stii ca multi oameni prefera sa vorbeasca in loc sa asculte? Esti o reprezentanta a unei specii in pericol, esti o ascultatoare, si orice dialog e imposibil fara cel care asculta. Treaba ta este sa pui intrebari. Atata timp cat te simti in largul tau, vei vrea sa-i spui ceva partenerului de dialog.
Sunt o gramada de povesti pe care le poti spune. Nu te ingrijora, intr-o zi vei gasi pe cineva care te va asculta atent. Se va intampla mai repede decat ai zice „peste”. Tu vei zambi si il vei intreba-Poti sa-mi spui te rog…- Iar el iti va zambi la randul sau. E un inceput perfect pentru o conversatie lunga.
Construieste-ti stima de sine-toti avem un dar special sau un talent pe care sa-l oferim lumii. Poate suna ciudat, dar asa e. Gandeste-te la ceea ce stii, la ce poti sa faci, la ce ai realizat, mai bine decat sa te gandesti la cum arati sau la cum esti imbracata. Tine minte ca toata lumea are ceva ce nu ii place la propria persoana, sau la viata pe care o are. Nu e un motiv pentru care problema ta sa te faca sa fii timida. Inconjoara-te de oameni care scot ce e mai bun din tine, si construieste-ti stima de sine in jurul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *