Cum sa slabesti dupa nastere

Nașterea unui copil este un moment foarte special pentru fiecare femeie care aduce noi sentimente în viață, împreună cu modificările emoționale și fizice. Există foarte puține femei care nu sufera modificări  ale corpului in sarcina si care sa nu isi faca griji cu privire la asta.

Și nu există aproape nici o o femeie care sa nu vrea să piardă în greutate după naștere. Din păcate, mamele tinere sunt înclinate să abuzeze, prin orice mijloc, de căile nesănătoase de pierdere in greutate după exemplul celebritatilor care arata foarte slabe la scurt timp dupa nastere.

Cresterea in greutate in sarcina este un proces destul de firesc. Organismul se pregătește pentru a suporta o sarcina si se schimba profilul endocrin. Ca urmare a modificării procesului metabolic, se strange o parte din tesutul adipos in jurul soldurilor si a abdomenului.

 

Cum sa slabesti dupa nastere

 

Dar, acest proces de atragere a grasimii poate fi crescut sau nu in functie de femeie. Există opinia că femeile gravide ar trebui sa manance portii duble pentru a hrăni și copilul, de asemenea. Dar asta e  o abordare greșită pentru a avea un copil sanatos. O atenție deosebită trebuie acordată în primul rând raționalizarii pe mese decât pe conținutul de calorii.

Mai mult decât atât, o mulțime de femei cred că ar trebui să stea departe de orice exercitiu fizic , astfel, ca rup orice legatura cu sportul. Este bine-întemeiat în cazul în care există o anumită patologie a acestei perioade, dar, în general, femeile insarcinate au nevoie de exercitii fizice adecvate, deoarece pregătesc organismul pentru nastere și stimulează metabolismul și fluxul de sânge.
Deci, acestea și alte motive influențeaza câștigarea de masă corporală. Cum puteti să gestionați această situație?

Dupa ce nasc, o multime de femei merg pe o dieta stricta. Și, uneori, e greșit. Gândiți-vă, ca grăsimea excesiva a fost adunat in 9 luni si nu e înțelept să credeti că puteți să o pierdeti într-o clipă. Ar trebui să aveti o dieta echilibrata și sa pierdeti treptat in greutate ca scopul păstrarii sănătății.

Mai întâi de toate, – dietele dezechilibrate sunt periculoase! Femeia ar trebui să se restabilească timp de două luni dupa nastere – cu mese obișnuite, nu sa se tortureze.
În al doilea rând, astfel de diete extreme nu pot aduce inapoi greutatea anterioară. Dar ele pot agrava situatia – foamea constantă duce la “sindromul frigider”.Cum sa slabesti dupa nastere

În al treilea rând, pur și simplu nu mânca prea mult! Mit larg răspândit: cantitatea de alimente mărește volumul și calitatea laptelui matern. Dieta echilibrată influențează conținutul laptelui, dar nu cantitatea imensa de mese.

În al patrulea rând, există un fapt dovedit medical: o femeie pierde in greutate in timpul perioadei de hrănire a copilului ca urmare a rearanjamentelor hormonale. Da, pierde in greutate in loc sa castige, asa cum se crede in mod normal. Deci, concluzia este ca daca vrei sa iti recapeti greutatea de dinainte de sarcina, alapteaza-ti copilul.

Se pare, că a venit timpul să spunem la adio tuturor miturilor înșelătoare cu privire la alaptare, cum ca aceasta strică forma sânilor. Ideea principala este abordarea corecta a alaptarii si îngrijirea corespunzatoare a sanilor.

Un alt punct important este sa acordati o atenție deosebita antrenamentelor fizice. Există o mulțime de metode de tonifiere a muschilor si regenerarea tonusului organismului obosit de sarcina.

Medicii recomanda sa începeti exercitiile la 6-8 săptămâni după nașterea naturală și 9-10 săptămâni după cezariană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *