Cumparaturile online si siguranta

Folosirea internetului pentru a achizitiona bunuri si servicii salveaza timp si efort -de asemenea, prezentandu-se ca fiind cea mai inteleapta alegere. Insa, exista riscuri asociate cu shoppingul online de care trebuie sa ai grija cand cumperi, de unde si cum platesti pentru achizitii.

Riscurile
Sa incepem…Alege site-uri cu reputatie buna. Asigura-te ca website-ul este sigur inainte sa introduci detaliile platii. Frauda rezulta din a face plati pe pagini nesigure web. Unele magazine online -site-uri false-, ofera bunuri si servicii care nu exista.
Cumparaturi sigure
Asigura-te de reputatia retailerului de la care cumperi. Stabileste o adresa si datele de contact. Aminteste-ti ca cel mai bine este sa ai o recomandare de la cineva de incredere, pentru a fi sigura de reputatia retailerului.
-plata cu cardul de credit ofera o mai mare protectie decat orice alta metoda impotriva fraudei, garantiilor si neexpedierii
-verifica de doua ori toate detaliile imainte de a confirma plata
-nu raspunde la emailurile nesolicitate de la companii pe care nu le recunosti
-inainte sa introduci detaliile cardului pe un website, asigura-te ca linkul e sigur in trei feluri:
-trebuie sa fie un simbol lacat in browser, care apare cand incerci sa te loghezi sau sa te inregistrezi. Asigura-te ca lacatul nu se afla pe pagina, asta indica un site fraudulos.
-adresa web trebuie s ainceapa cu ‘https://’.
Daca folosesti ultima versiune a browserului, adresa sau numele site-ului vor fi verzi
-unele site-uri te vor redirectiona la un al treilea seviciu de plata. Asigura-te ca aceste site-uri sunt sigure inainte sa platesti
-cand faci o plata unei persoane fizice, nu transfera banii direct in contul ei, ci foloseste o plata sigura cum e transferul intre doua conturi electronice PayPal.

Cumparaturile online si siguranta

-verifica politica vanzatorului si cea de returnare
-intotdeauna delogheaza-te de pe site-urile unde te-ai logat sau te-ai inregistrat. Doar inchizand browserul nu e suficient pentru a-ti asigura intimitatea.
-pastreaza chitantele
-verifica cardul de credit dupa ce ai cumparat pentru a vedea daca plata s-a efectuat corect, si nu a existat vreo frauda in timpul tranzactiei
-asigura-te ca ai un antivirus functional inainte sa faci cumparaturi on-line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *