Spectacol grandios la deschiderea JO

Un numar de 120 de sefi de stat si de guvern vor participa la jocurile olimpice, alaturi de personalitati intre care Regele din Swaziland, Angelina Jolie şi Michelle Obama . Regina Elisabeta, va fi cea care va deschide JO , vineri, in urma unei receptii ce va avea loc la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi.

Spectacolul, care a costat 27 de milioane de euro, va fi unul grandios, fiind realizat de catre Danny Boyle, regizorul filmului “Vagabondul milionar”, recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Stadionul de la Londra are o capacitate de 80.000 de locuri, si va gazdui aceasta reprezentatie impresionanta,

Dintre personalitatile prezente la eveniment, amintim pe  Dmitri Medvedev , premierul francez Jean-Marc Ayrault ,  David Beckham, care a fost unul dintre purtatorii flacarii olimpice, insa in acest an nu face parte din lotul Marii Britaniii pentru turneul de fotbal de la JO.

Catherine Zeta Jones,  Lewis Hamilton şi fraţii Vitali şi Vladimir Klitschko, William şi soţia sa Kate vor fi prezenti la spectacol, iar fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare. 
De mentionat ca lui Mouwaffak Joumaa, preşedintele Comitetului Olimpic Sirian i s-a refuzat acordarea vizei de catre guvernul britanic, avand in vedere conflictele cui regimul sirian.Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a declarat în mai că vrea să fie prezent la JO, însă a recunoscut apoi că britanicii sunt reticenţi, pare să fi cedat. În schimb, regele din Swaziland, Mswati III, va fi prezent la Londra,  în ciuda protestelor care au venit după participarea sa la jubileul reginei Marii Britanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *