Economisiti in familie

Nu e nimic mai frustrant decat sa sti ca ai facturi de achitat si nu ai suficienti bani sa le acoperi. Insa, daca familia ta va sta sa analizeze numerele impreuna, e o sansa ca niste mici schimbari in buget sa va permita sa mergeti mai departe.
Iata cateva sfaturi pentru a putea organiza mai bine bugetul familiei:

Incepeti cu numerele
Incepeti cu un pix, o foaie si un calculator. Listati tot venitul familiei pe o luna si deduceti cheltuielile pe care familia le are pentru casa, utilitati, mancare, distractie, educatie, transport si cheltuieli generale.

Reduceti cheltuielile
Multe familii au o multitudine de feluri in care isi pot reduce cheltuielile , dar ajung sa nu o faca din motive de convenienta. Dar cand se strange cureaua si familia abia supravietuieste din datorie in datorie, e timpul sa reduceti din cheltuieli. De exemplu, puteti economisi substantial, taind cablul pentru cateva luni. Gasiti feluri creative de a substitui televizorul, hobbyuri accesibile sau jocuri in familie. In afara de cablu, puteti gasi alte zone de unde sa taiati, in special daca va revizuiti categoria de cheltuieli.Economisiti in familie

Stabiliti limitele
Cuplurile ar trebui sa stabilieasca limite pentru cat cheltuie fiecare. De exemplu orice cheltuiala mai mare va necesita aprobarea de ambele parti. Fiecarei persoane trebuie sa i se dea o anumita suma pe saptamana, de cheltuiala. Copiii suficient de mari sa inteleaga ar trebui sa fie inclusi in discutiile despre finantele familiei. Parintii pot institui feluri creative pentru copii pentru a-si castiga proprii bani si a economisi.

Creati scopuri ca familie
Dupa ce ati discutat si ati stabilit bugetul, discutati si despre scopurile financiare si cum sa le atingeti. Multi copii nu sunt ingrijorati in legatura cu factura la electricitate dar cu siguranta vor dori sa contribuie cu cativa banuti la vacantele familiei si alte proiecte care necesita economisire. Parintii trebuie sa fie discreti in discutiile despre bani cu copiii, dar sunt multe lectii pe care un copil le poate invata de mic si care ii vor fi de folos ca adult. Cei mici vor trebui sa inteleaga lucrurile de baza, pentru ca multi cred ca mami si tati folosesc un card de plastic sa cumpere orice sau ca parintii lor scot in mod magic bani dintr-o masinarie fara sa inteleaga cum ajung banii acolo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *