S-a dovedit:vegetarienii traiesc mai mult!

Oamenii de stiinta din California au analizat dietele a 73300 de vegetarieni și au constatat că vegetarienii au fost mai putin probabil sa moara din orice cauza sau din motive specifice , cu excepția cancerului, comparativ cu cei care au mancat carne.

“Anumite diete vegetariene sunt asociate cu o reducere în toate cauzele de boli [moarte], precum și unele cauze specifice, inclusiv boli de inima, decesele legate de rinichi și boli endocrine cum e diabetul zaharat”, a declarat cercetatorul Dr. Michael Orlich, un specialist de la Universitatea Loma Linda.

Marea întrebare este de ce, iar studiul nu a fost conceput pentru a răspunde la asta.

“Reducerile de carne în dieta vegetariana pot fi o parte din el, dar poate fi din cauza cantităților mari de alimente vegetale”, a adăugat el, deși este de asemenea posibil ca vegetarienii sa duca o viata mai sanatoasa.

 

 

S-a dovedit:vegetarienii traiesc mai mult!

Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit un chestionar alimentar care evalua obiceiuri alimentare la bărbați și femei, care au aderat la una dintre cele cinci diete: non-vegetarian, semi-vegetarian (mănâncă carne sau pește nu mai mult de o dată pe săptămână); PESCO- vegetarian (consuma fructe de mare), lacto-ovo-vegetarian (include atât produse lactate și ouă), și vegani, care nu mananca produse de origine animală.

Pe parcursul studiului mai mult de cinci ani, 2570 de oameni au murit. Dar vegetarienii au fost cu aproximativ 12 la suta mai putin probabil sa moara din orice cauza decat omologii lor care consuma carne.

In plus, cercetatorii au remarcat ca vegetarienii au avut tendinta de a fi mai educați, fac exercitii mai mult si au fost mai putin probabil sa bea alcool sau sa fumeze decat omologii lor carnivori.

De asemenea, studiul nu a indicat ce tip de dieta vegetariana ofera cel mai mare beneficiu de supravietuire pentru că dietele vegetariene au fost comparate cu diete non-vegetariene.

 

S-a dovedit:vegetarienii traiesc mai mult!

Echipa de cercetare face acum planuri sa se uite la modelele de consum alimentar vazut in fiecare dieta vegetariana. “Vrem să vedem ce se mananca mai mult sau mai puțin, și apoi sa investigam efectul asupra mortalității sau asociat cu produse alimentare specifice”, a spus Orlich. “Există alimente speciale care reprezintă cea mai mare parte a acestei asocieri aparente. Este lipsa de carne mare problemă, sau este cantitatea de alimente pe baza de plante responsabila?”

Nancy Copperman, un dietetician de la North Shore Long Island, New York, a declarat că fibrele în dieta vegetariana pot fi ceea ce conduce la supraviețuire. “Nu este vorba doar de fructe și legume, dar toate tipurile de fibre [inclusiv cereale integrale], care par a reduce într-adevăr riscurile pentru sanatate”, a spus ea. “Noul studiu împinge literatura de specialitate pe care o construim cu privire la impactul pe care cerealele integrale si fructele si legumele il pot avea asupra sănătății.”

Dar Rebecca Solomon, un nutritionist la Mount Sinai Medical Center din New York, a remarcat ca dietele pe bază de plante pot fi benefice doar dacă se fac corect. “Trebuie să vă asigurați că aveți un bun echilibru nutritiv în ciuda omiterii anumitor sau a tuturor produselor de origine animală”, a adăugat ea.

De exemplu, a spus ea, unii vegetarieni pot exagera cu glucide și grăsimi, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și problemele de sanatate asociate.

“Sfatul meu general este că nu aveți nevoie să fiti vegetarian pentru a îmbunătăți sănătatea și durata de viata”, a spus ea. “Consumul de proteine slabe, cum ar fi carne de pasăre și pește și ca urmare a unora dintre principiile dietei mediteraneene, care include cantitati generoase de legume, fructe si cereale integrale și nu este greu si poate fi foarte benefic.”

Pentru un vegetarian inveterat ca Stephanie Prather, 45 ani, vestea poate veni ca o surpriză.

Prather nu a mâncat produse de origine animală mai mult de doi ani, si-a schimbat de fapt cariera pentru a deveni bucătar vegetarian. Impulsul ei a fost un documentar cu privire la beneficiile unei diete vegetariene.
Nu numai că se simte mai bine dar ea a pierdut aproape 20 kg dupa ce a renuntat la toate produsele de origine animală din dieta ei.

Cele mai recente cercetari ale unui studiu britanic publicat in ianuarie, au aratat ca vegetarienii au avut aproximativ cu o treime mai mic riscul de spitalizare sau deces din cauza bolilor cardiovasculare decat cei care consumă carne.

Studiul a inclus aproape 45.000 de oameni din Anglia și Scoția, aproximativ o treime din ei fiind vegetarieni. Și cercetarile au aratat ca vegetarienii au avut o sansa cu 32 la suta mai mica de a fi spitalizati sau pe moarte de la boli de inima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *