Esti pregatita pentru casatorie?

 

Evenimentul la care toate visăm-ziua nunții. Ne imaginăm lângă partenerul perfect, construind o relație și o căsnicie minunată,  și o familie de invidiat. Însă, căsătoria este bazată nu numai pe iubirea și sentimentele care vă leagă, și pe care le simțiți unul pentru celălalt. O căsnicie reușită cere efort și muncă în echipă. Amândoi intrați în căsătorie împreună și va trebui să o continuați împreună. Înainte de a stabili data și a face planuri, fă-ți timp să rămâi tu cu tine, și să-ți pui  întrebările de mai jos.

Cu siguranță, primul tău răspuns este că îl iubești. Aceasta nu este o întrebare. Întrebarea este, ce anume face această persoană,  dintre toate celelalte relații pe care le-ai avut, cea cu care vrei să-ți petreci restul vieții ? Este important să faci în minte o listă, pentru a preveni intrarea într-o căsnicie din raționamente greșite. Un exemplu pentru care te-ai putea avânta într-o căsnicie din motive greșite este că simți că timpul trece și înaintezi în vârstă. Nu te presa sau nu lăsa pe alții să te preseze cu ideea că îmbătrânești și că nu vei mai avea ocazia să te căsătorești.
esti pregatita pentru casatorie
Ești pregătită să joci rolul de soție?

Înainte să fii încântată că te vei mărita, și să sari cu capul înainte într-o căsnicie, întreabă-te dacă ești pregătită să devii soție. A fi soție este diferit de a fi prietenă, sau logodnică. Cere noi și multe responsabilități și multă atenție. Nu este vorba că nu ai mai putea fi independentă, dar va trebui să împarți tot ce face parte din viața ta, dacă vrei să ai o căsnicie deschisă și bazată pe încredere.

Ești gata pentru o provocare financiară?

A fi căsătorită implică nu doar întâlniri sau achitarea notei la restaurant sau la film. Implică mult mai multe facturi scumpe de plătit. Acesta este un subiect pe care ar trebui să-l discuți cu partenerul tău, pentru a nu exista mai târziu surprize neplăcute. Indiferent dacă lucrați amândoi sau dacă unul stă acasă, este esențial să cunoști cum vă veți plănui partea financiară, inclusiv asigurări sau urgențe.

Poți să rămâi fidelă?
esti pregatita pentru casatorie
Trebuie să fii sigură că ai toate curiozitățile satisfăcute despre oamenii din afară.  Dacă îți iubești partenerul, dar încă te întrebi cum ar fi să ieși cu alte persoane,  ar trebui să mai amâni nunta. De fapt, dacă ai nevoie să te întâlnești cu alte persoane, ar trebui să-i spui asta partenerului tău. Spune-i că iubirea ta pentru el nu s-a schimbat, dar că vrei să-ți dai seama dacă acest capitol s-a încheiat pentru totdeauna. A fi capabilă de fidelitate este una dintre lucrurile care țin o căsnicie unită.

Poți să te adaptezi stilului său de viață?

Dacă încă nu locuiți împreună, atunci fii foarte atentă la obiceiurile partenerului și la stilul său de viață. Deși nu ai cum să-l cunoști în totalitate, este bine să îți faci o idee. Dacă are obiceiuri care te scot din minți, se poate rezolva cu efort din partea ambilor. Însă, dacă simți că nu o vei scoate la capăt cu anumite lucruri, atunci ar fi bine să nu vă căsătoriți încă și să mai așteptați până la luarea unei astfel de decizii.

Acestea sunt doar câteva întrebări la care cu siguranță ar trebui să găsești răspunsul înainte să te căsătorești. Dacă ești confuză la oricare dintre ele, sau nu poți găsi un răspuns, atunci, nu te mărita până nu găsești. Dacă îți dorești un mariaj fericit, sănătos și durabil, nu trebuie să te implici decât atunci când ești cu adevărat pregătită.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *