Modalitati de eliminare a tatuajelor

Scoaterea tatuajelor nu este ceva nou, deoarece aceasta este practicata de o lungă perioadă de timp. La un moment dat tratamentul implica aplicarea atât acid acetic și uree. Acestea erau similare la aplicarea gainatului de porumbel amestecat cu oțet. Cantaridina care este cunoscuta pentru abilitatea sa ca iritant al pielii a fost amestecata cu uleiul de sulf și, de asemenea, utilizat pentru a scăpa de tatuaje.

Un tratament care a fost utilizat în secolul al patrulea, cuprinde un amestec de terebentină, sare și piper și era aplicat direct pe tatuaj. După șapte zile, zona era curățata cu sare și se aplica din nou amestecul timp încă trei săptămâni.

Metodele menționate mai sus cauzau iritație pe piele, facand zona inflamata  pentru a muta  pigmentul la suprafață. Aceste proceduri cauzau decolorarea pielii și eliminarea tatuajului nu era încă terminata. Cu timpul, tehnologia a introdus metode mai bune și mai sigure de îndepărtare a tatuajelor.

Modalitati de eliminare a tatuajelor

Tratamentul cu laser a fost introdus in anii 90 cu imbunatatiri la metoda de altădată de îndepărtare a tatuajelor. De exemplu, dermabraziunea utilizeaza agenti chimici pentru a scăpa de toate straturile pielii colorate cu pigment. Această metodă a avut o rată de succes foarte scăzută, deoarece cerneala de la tatuaj a fost adesea scufundata adânc în piele și, astfel, dermatologii nu puteau ajunge chiar la stratul profund și este, de asemenea,  era foarte traumatizantă pentru pacient și poate fi chiar mai dureroasa decât aplicarea  tatuajului in sine.

Un alt proces, care este destul de similar cu cele menționate mai sus este microdermabraziunea. Cu această procedură straturile pielii sunt eliminate. Realitatea este că  are o rata de succes scăzută și este foarte traumatizantă și dureroasă pentru pacient.

Metode moderne de stergere a tatuajelor

Chirurgical

Tatuajele mici pot fi eliminate printr-un proces chirurgical. Chirurgul va taia putin tatuajul. Procedura nu este foarte eficienta pe tatuajele care au fost făcute la domiciliu. Cu toate acestea, tipul de chirurgie cu laser este eficient în cazul în care cerneala care a fost utilizata în cursul procedurii nu este permanentă, Tatuajele mai mari pot fi eliminate chirurgical printr-o procedură care este menționată ca expansiunea tesuturilor. Cu timpul pielea se va întinde și tatuajul va fi redus.

 Modalitati de eliminare a tatuajelor

 

Eliminarea cu laser

Aceasta e metoda cea mai preferată și implică dizolvarea tatuajului cu laser. Acest proces durează o perioadă lungă de timp cu sedinte continue, care s-ar putea prelungi chiar și pe câțiva ani înainte ca tatuajul sa fie complet eliminat. Intregul concept se bazează pe faptul că pigmentul de la tatuaj va absorbi impulsul de lumina laser, care va rupe în bucăți mici pigmentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *