Expeditie in Aconcagua

Aconcagua este cel mai înalt munte din America și se află între Anzi, în Mendoza. Aceasta este o destinație populară pentru alpiniști și cei care doresc să-și petreacă timpul în Provincial Aconcagua Park sau sa viziteze ghețarii de pe munte. Văile din jurul muntelui sunt Valle de Horcones și Valea Vacii. Există mai mulți munți în apropiere care sunt de interes pentru alpiniști și acestia includ Muntele Bonete, Muntele Ibanes, Muntele Santa Maria.

Alpiniștii experimentați pot încerca muntele, dacă doresc, desi partea de nord este considerata a fi o urcare destul de usoara. Acest traseu special  nu are nevoie de cabluri sau orice alt echipament. Principala problemă pentru alpiniști este altitudinea, deoarece există o reducere foarte mare a presiunii atmosferice. Cu toate acestea, cei care sunt atenti vor vedea ca nu au nevoie de oxigen suplimentar . Cei mai multi vor suferi de o formă de rau de altitudine și vor avea nevoie de îngrijire deoarece nu este o raritate ca oamenii să moară încercând să urce pe munte. Acest lucru se intampla din cauza ca s- au subestimat cu mult riscurile și vremea rece, în special. Alte rute sunt considerate a fi mult mai grele.

 

Expeditie in Aconcagua

Dacă încercați ruta normala de la nord, atunci veți găsi o serie de locuri de campare de-a lungul drumului. Ai putea petrece timpul la Puente del Inca, care este un sat mic, unde exista unele facilități de bază. Alternativ, există un camping numit Confluncia. Aici aveți acces la apă potabilă și puteti ridica un cort.

Tabara de baza este de la Plaza de Mulas, la doar peste  4.000 de metri și puteți accesa serviciile de internet și dușuri aici. Veți avea nevoie să faceti controale medicale în acest moment, dacă doriți să continuați alpinismul. Aceasta este cea mai mare tabără din munți, o puteți folosi ca pe o bază pentru a urca alți munți și mulți oameni aleg să facă acest lucru în cazul în care nu doriti sa escaladati Aconcagua.

La  6570 de metri veti ajunge la Camp Canada, care este pur și simplu o margine de mare. Dacă ați ajunge la  8270 de m, atunci vei gasi Nido de Condores, care este un platou mare. Puteti petrece un pic de timp aici, să va bucurati de peisaje minunate și veți vedea de multe ori că unul sau doi dintre rangerii parcului au stabilit tabăra aici.

 

Expeditie in Aconcagua

 

Este recomandabil sa optati pentru serviciile de ghizi montani profesionale. Acestea sunt organizate de guvernul regiunii și sunt pregătiți și cu experiență.

Sa ajungeti in regiune este ușor, deoarece există un aeroport internațional în orașul Mendoza și există o mulțime de opțiuni de transport public de călători. O urcare la aceste altitudini nu este pentru cei slabi de inimă, asigurați-vă că aveți tot ce e nevoie înainte de a merge și ca sunteti pregătiti pentru riscuri. Nu este o călătorie scurtă din Mendoza la munte, astfel încât aveți nevoie de cel puțin câteva zile, dacă planificati sa mergeti in partea de sus a muntelui.

Cazarea înainte de a ajunge la munte este în general sub formă de pensiuni sau cabane, iar acestea sunt relativ ieftine. Odată ce ajungeti la munte veti gasi campingul. Unele dintre locurile de campare au facilități de bază în timp ce altele nu sunt mai mult de un loc pentru a ridica un cort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *