Rasarit pe Muntele Sinai

Am fost intr-un sejur timp de 5 zile în Dahab în Sinai, pe litoralul Mării Roșii. Din Dahab am făcut o excursie la muntele Sinai, care este de o oră sau cam asa ceva distanță, și am urcat acest munte sfânt … pe timp de noapte!
Motivul pentru care mulți oameni urca acest munte pe timp de noapte este, evident, pentru a vedea răsăritul de soare sus, care este, trebuie să recunosc, absolut uimitor. Unii oameni au tendința de a uita că vremea devine rece pe timp de noapte, în deșertul Egiptului, în special in varful unui munte.

Muntele Sinai

Călătoria noastră a început de la hotel la 23:30, am tras un pui de somn scurt, înainte de a merge la restaurant, asa ca am mers la scurt timp dupa cina, deja în întuneric complet, pe drum cu autobuzul care ne-a adus la baza muntelui. Temperatura a fost placuta, 27 de grade Celsius. Când am ajuns la parcarea de langa manastirea Saint-Catherine, am început să mergem cu o cămilă , care este cea mai simplă modalitate de a ajunge in partea de sus a muntelui. Există, de asemenea, “scari”, care nu este numai cel mai scurt traseu, dar, evident, periculos pe timpul noptii. – Am ajuns după o oră sau două la o cafenea mică aproape sus, am băut un ceai și a mâncat un sandwich, și eram gata să mergem sus – aici trebuie să urci traseul pe scari, lucru care a luat încă o jumătate de oră. Am fost primele persoane care am ajuns sus in acea noapte, asa ca am avut un loc bun pentru a sta în spatele unui stânci, protejati de vânt, și am început să mă îmbrac pentru noapte, ceea ce înseamnă că mănuși, pălărie de lână și sacou gros din geanta mea … Temperatura: aproape de zero grade Celsius. A fost o noapte senina, și era atât de liniște.

 Rasarit pe Muntele Sinai

 

Răsăritul

Așteptarea până la rasarit era de câteva ore, dar spectacolul în ultima jumătate de oră, când soarele a venit din spatele muntilor a fost mirific. După ce ultimele stelele s-au dus, a trecut ceva timp până când soarele a aparut, mai întâi ca un punct mic, apoi în toată măreția și strălucirea. Munții s-au colorat în roșu peste tot și numai în acest moment am putut vedea cum acest punct fantastic se ridica incet. Cei mai mulți oameni se grăbeau sa coboare dar am stat un timp să ma bucur de sentiment .

 

Rasarit pe Muntele Sinai

 

Manastirea Saint Catherine

Drumul în jos a fost usor si nu am avut nici o problema, pentru ca am luat la mine bocanci. Și s-a facut cald curand! Când am ajuns la parcare din nou, am așteptat să ne permită sa intram în interiorul mănăstirii Saint-Catherine, care este o mănăstire ortodoxă și are o frumoasa colectie de icoane vechi – Păcat, călugării nu permit să te uiti cu atenție și iluminatul în interiorul este foarte slab.
O modalitate foarte bună de a încheia urcarea unui munte sfânt.
Apropo, după ce am vizitat mănăstirea, există unele cafenele in jur, asa ca relaxati, au stat la o băutură și am așteptat până a ajuns autobuzul. O altă experiență reconfortantă.

 

 

Rasarit pe Muntele Sinai

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *