Fitness pentru o stare de bine

Exercitiile fizice au efecte pozitive nu doar in ceea ce priveste forma ta fizica, dar ele favorizeaza si o foarte buna forma mentala. Poti obtine mai multa energie mentala, prin efectuarea periodica a exercitiilor fizice.

Specialistii spun ca miscarea fizica favorizeaza intensificarea circulatiei sangelui, si implicit trimiterea oxigenului si a elementelor nutritive catre creier si muschi, in conditii mult mai bune, precum si eliberarea endorfinelor, hormonii placerii, in timp ce exersezi! Afla ce exercitii trebuie sa efectuezi pentru a te destinde mental!

Ai nevoie si de o zi de post, asa ca astazi consuma doar sucuri de fructe, legume si multa apa. Crede-ma, este un lucru extraordinar pentru corpul tau, dar nu fa acelasi lucru si pentru muschii tai – ei trebuie pusi la treaba. Alearga pe loc 5 min., executa pasul piticului (30 de pasi), aseaza-te pe covor cu picioarele intinse si incearca sa atingi varful degetelor cu palmele. Rasuceste trunchiul in stanga, sprijinind palmele in lateralul coapsei. Nu uita de partea dreapta.

 

Fitness pentru o stare de bine

Alearga pe loc! Poti alerga pe loc timp de 2 minute, nu vei pierde mult timp si nu trebuie sa respecti decat cateva indicatii: Incepe prin a merge incet. Gradat, ridica genunchii din ce in ce mai sus pana cand vei efectua o alergare usoara, pe loc. In timp ce efectuezi acest exercitiu, poti misca bratele pe langa corp, relaxat.

Executa miscari de brate deasupra capului! Exercitiul vizeaza spatele, pieptul, umerii, fiind efectuat timp de un minut. Stai cu picioarele departate, avand ca repere soldurile. Tine genunchii usor indoiti, si intinde bratele deasupra capului, mainile stranse pumni. Coboara usor bratele, arcuindu-le si tinand coatele indoite. Vei cobori usor bratele pana ce ele vor ajunge in fata corpului. Ridica din nou bratele, incordand spatele, pieptul si muschii bratelor. Repeta, efectuand miscari energice.

Fitness pentru o stare de bine

Poti sari coarda! Este un exercitiu atat de simplu, si imi aduce aminte de copilarie si de nastrusniciile pe care le mai faceam! Acest exercitiu iti rapeste doar doua minute. Iata ce trebuie sa faci: Stai cu picioarele departate avand ca repere soldurile, tine genunchii si coatele usor indoite, tine manerele coardei la nivelul soldului, aproape de corp si … sari o data! Sari cate o data, pastrand un ritm lent.

Executa podul, sprijinindu-te pe picioare! Acest exercitiu iti va consuma doar un minut, si vei vedea ca este foarte simplu de executat: Stai intinsa pe podea, avand genunchii pe sol. Mainile sunt intinse pe sol, lateral fata de corp. Abdomenul este incordat. Ridica soldurile pana ce corpul tau se afla in linie dreapta, de la umeri la genunchi. Poti efectua si un alt exercitiu, plecand de la pozitia orizontala initiala, descrisa mai sus. Iata fazele exercitiului: Intinde piciorul stang, si ridica-l pana cand vei obtine un unghi de 90 grade fata de solduri. Intinde varfurile picioarelor. Avand muschii abdominali incordati, departeaza usor piciorul, apoi revino la pozitia anterioara, la un unghi de 90 grade. Dupa 30 secunde de exersare, schimba piciorul si repeta exercitiul.

Pentru a te destinde psihic, dupa cum vezi, nu ai nevoie decat de cateva minute zilnic si de dispozitia pentru a te destinde psihic! Executand exercitii ca si cele descrise mai sus, anume alergarea pe loc, efectuarea miscarilor cu bratele deasupra capului, saritura cu coarda sau executarea podului pe sol, vei observa ca te simti fortificata mental, ai mai multa energie pentru a investi in activitatile in care esti implicata si rezultatele activitatilor tale se imbunatatesc din punct de vedere calitativ! Un tonus bun nu poate decat sa aduca schimbari pozitive in viata ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *