O istorie a machiajului

Machiajul este o indeletnicire veche, cunoscuta inca din antichitate. In Egiptul antic se excuta un machiaj meticulos de catre preoti, atat la toaleta zeitei Isis intrebuintand fel de fel de farduri, mixturi si balsamuri, machiaj care era practicat si la curtea faraonului si in general de femeile egiptene. Marturii in acest sens stau picturile inscrise pe peretii templelor ca si mormintele faraonilor unde s-au gasit adevarate truse de machiaj.

Regina Cleopatra, simbolul frumusetii egiptene avea retete precise dupa care isi prepara fardurile si alifiile, iar coafura si machiajul erau executate de machiori care faceau machiajul si coafura dupa forma fetei.

Egiptul a fost acela care a influentat popoarele din Orientul Apropiat ca si din Meditariana pana in Evul Mediu. Practicara machiajului, in Grecia Antica ajunsese o arta, genele se vopseau, buzele se pictau, unghiile de la maini si picioare asemenea, iar parul era vopsit si pieptanat.O istorie a machiajului

Roma antica ne-a lasat primele tratate despre ingrijirea pielii si a parului , iar in stabilimentele bailor publice existau specialisti in arta machiajului, culoarea ochilor facandu-se cu paste de diferite nuante. Matroanele romane erau tot atat de elegante pe cat erau de frumos machiate. Femeile bizantine isi machiau obrajii si buzele cu culori stralucitoare.

O istorie a machiajului

In secolele al XVI –lea si al XVII –lea machiajul tinde cat mai mult spre natural, iar in secolul al XVII –lea este epoca de prestigiu a Frantei in ceea ce priveste machiajul, eleganta,parfumurile si moda. In secolul al XIX –lea se purta machiajul in culori palide, iar in secolul XX machiajul a devenit o functie estetica, o necesitate sociala caracterizata prin dezvoltarea productiei cosmetice pe plan industrial si stiintific.

O istorie a machiajului

Astazi mechiajul nu se mai face la intamplare, el trebuie sa se aranjeze si sa realizeze cerintele modei si tipul morfologic al persoanei impunand discernamant si autocunoastere, trezind catre o personalitate riguroasa, fara a transforma trasaturile, caracteristicile proprii.

Fiecare femeie vrea sa straluceasca si sa fie frumoasa, desi frumusetea are diferite forme. Frumusetea este un termen relativ abstract pentru ca este personala si relativa. Noi, femeile, suntem frumoase fiecare in felul nostru, dar lasand la o parte anumite lucruri am vrea sa fim totusi si mai frumoase.

O istorie a machiajului

Atunci cand ne intalnim perfectiunea exista modalitati care ajuta sa fie comunicari intre noi, fie sa retusam ceea ce se poate. Cabinetele cosmetice moderne din ultimul secol sunt dotate cu aparatura su produse de inalta clasa care ne pot ajuta sa atingem standardele cerute de un make-up reusit si eficient.

 In ziua de azi femeile sunt mult mai cochete, folosesc un make-up foarte sofisticat dorind sa fie rafinate, stralucitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *