Infrunta-ti temerile

Temerile sunt ceva pe care le avem toate. Trebuie doar sa invatam sa le confuntam, sa trecem peste ele. Este mai usor de zis decat de facut. A fugi de temerile noastre, nu le face sa dispara, ci le face si mai mari. Evident, nu vom fi niciodata total lipsite de temeri in tot ceea ce facem. Putem cel putin sa fim mai putin tematoare si sa castigam incredere. In temerile nostre gasim moartea, care e o frica comuna. Aceste temeri au legatura cu problemele comune si aduc negativism in viata de zi cu zi. 

Examineaza-ti temerile. Scoate-le la lumina si vezi ce sunt. Ce te sperie atat de mult? Cand vorbesc despre temeri, nu ma refer la lucruri va inaltimea, sau serpii. Lucruri de care ti-e teama, de exemplu sa incepi o conversatie. Ti-e teama sa nu spui lucruri gresite. Aceste sunt comune care ne afecteza viata. Frica vine de obicei din insecuritate sau incertitudine. Examineaza exact ce este. Fii sincera cu tine. Cerceteaza-ti temerile prin a fi sincera in legatura cu ele.

Educa-te in acest sens. Inainte sa-ti confrunti temerile, trebuie sa inveti mai mult despre ce te face tematoare in unele situatii. Poate fi o experienta din trecut. Ceva ce nu ai uitat si care te face sa-ti fie teama de atunci. E important sa te educi in legatura cu lucrurile care te fac sa-ti fie teama.

Dezvolta-ti credinta in ceva. Pentru a-ti infrunta temerile, trebuie sa crezi in ceva. Indiferent daca e religie, Dumnezeu, crezi in ceva. Depinde de tine. Gaseste credinta in ceva. E o cale foarte sanatoasa sa te faca sa simti ca nimic rau nu se va intampla. Trebuie sa crezi in ceva. Cand crezi in ceva, poti sa incepi sa iti confrunti temerile. Ai sentimentul ca totul va fi bine.

Gandeste-te care ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla din infruntarea cu frica. Daca cel mai  rau lucru este sa mori, atunci taie de pe lista aceasta teama. Nu e nici un motiv sa faci ceva atat de dramatic. Scrie tot ce poate merge prost cand infrunti aceasta frica. E diferit cand o faci cu adevarat. Chiar daca esuezi, tot reusesti. Castigi caracter ca persoana, atunci cand infrunti o provocare sau o teama.  Infrunta-ti temerileSchimba-ti atitudinea. Nu te gandi la trecut si la ce s-a intamplat. Doar te intorci inapoi si exact peste asta nu poti trece. Multi oameni nu-si amintesc lucruri despre trecutul tau, atunci de ce sa te gandesti la asta? Impresia pe care o ai acum conteaza, nu cea din trecut. Trecutul e trecut pentru un motiv. Adopta o atitudine pozitiva. Ia acum atitudine, si nu mai trai cu regrete. Daca te concentrezi pe trecut, vei ramane doar cu temeri. Niciodata nu vei avea curajul sa le infrunti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *