Sarea iodata si sanatatea

In zilele noastre oamenii sunt mai interesați sa utilizeze sare iodată în alimentație … toată lumea crede că acest lucru este esențial și benefic pentru sănătate…

Aici vom discuta dacă sarea iodată este într-adevăr necesară sau nu.

Guvernul a inițiat punerea în aplicare in India de sare iodată în toată țara la începutul anilor 1990, care a fost o inițiativă de succes, iar acum toata lumea o foloseste.

Dar adevărul este că iodul este disponibil peste tot, în produsele alimentare, cum ar fi pește, fasole, ou, pâine, lapte, malț, etc În zonele de coastă, ionii de iod sunt prezenti chiar și în atmosferă.

Aportul necesar de iod zilnic este de numai 150 mg. Atunci, care este necesitatea aportului de sare iodată? Provoaca efecte secundare?

În regiunile de mare altitudine și in zonele deluroase, disponibilitatea de pește și lapte e scăzuta, iar atmosfera nu conține destul iod. În această situație, suplimentarea cu iod prin alimente sau sub formă de sare iodată poate fi benefica.

Explicația dată de guvern este că excesul de iod în organismul nostru va fi eliminat cu urina de către rinichi. Acest lucru este adevărat. Dar o filtrare continuă de molecule de iod pentru o lungă perioadă de timp poate deteriora, eventual, rinichii, și clarificări relevante nu sunt date de către autoritățile medicale.

 

Sarea iodata si sanatatea

 

Dar sarea gemă, care este folosita în multe țări și în India are multe efecte benefice.
Sarea gema este o sare naturală, care nu este procesata. Este superioară din cauza cantităților mari de minerale și, de asemenea, lipsa de produse chimice si aditivi. Cu toate acestea, este aspra la atingere și nu se amestecă cu produsele alimentare la fel de ușor ca și sarea de masă care a limitat popularitatea de sare gemă în bucătăriile noastre.

De la început, oamenii au găsit mai mult de 14.000 de utilizări diferite pentru sare. Pentru fiecare perioadă în istoria noastră, sarea a avut valori diferite și importante iar astfel de valori au evoluat in zilele noastre.

În fiecare perioadă istorică, oamenii găsit o nouă utilizare pentru sare gema, care a contribuit la creșterea calității vieții.

Și sarea rămâne încă la fel de importanta în viața noastră așa cum a fost înainte.

În acest articol  vorbim despre unele curiozitati legate de importanța vitală a sarii în viața oamenilor și animalelor, precum și o parte din beneficiile pe care le produce sarea în corpul nostru.

De exemplu, știați că sarea este un factor principal pentru excesul de saliva in gura noastra? Atunci când un animal are salivă în cantități excedentare, acesta este simptom al lipsei de sare. O altă funcție foarte importantă a sarii în corpul uman este menținerea pH-ului normal al sângelui. Sarea, de asemenea, ajută la mobilitatea musculara. Corpul nostru are nevoie de sare pentru ca aceasta să adapteze presiunea apei în interiorul și în afara celulelor.

 

Sarea iodata si sanatatea

 

Sarea este, de asemenea, considerata un principal compus anti-stres pentru organismul nostru. Există multe terapii anti-depresive care folosesc sare, în scopul de a păstra serotonina si nivelul de melatonina din creier.

Multi medici afirma ca sarea este, de asemenea, un factor important în prevenirea cancerului. Asta se datorează faptului că celulele canceroase nu pot trăi într-o atmosferă oxigenata. Sarea, de asemenea, ajuta la circulația sângelui, menține corpul oxigenat. Aceasta ajută, de asemenea, pacientii cu boli cum ar fi diabetul, deoarece sarea reglementează nivelul de zahar din corpul nostru.

Mai mult …

Problemele apar atunci când abuzam de consumul de sare. În mod normal, o persoană consumă în jur de 9g de sare in fiecare zi. Un adult normal nu ar trebui sa consume mai mult de 6g de sare pe zi.

Beneficiile lampii de sare

Fluxul de oxigen poate fi îmbunătățit prin arderea lumânărilor sau lămpilor de sare. Lămpile de sare elibereaza ioni negativi liberi care declanșează fluxul de oxigen.
Fluxul de oxigen îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit și este util în tratarea tulburarii afective sezoniere.
Fumul colorat eliberat de lămpi de sare ajută la relaxare. Acest lucru, de asemenea, ajută în gestionarea și tratarea stresului.
Sarea gemă stimuleaza digestia si imbunatateste, de asemenea, apetitul.
Funcția intestinului este îmbunătățită și aciditatea este redusă.
Aceasta este, de asemenea, utilizata pentru tratarea tulburărilor respiratorii diverse, cum ar fi alergii, astm.
Aceasta ucide orice bacterie prezenta în căile respiratorii.
Inflamarea sinusurilor este, de asemenea, redusă cu sare.
Sarea gemă conține multe minerale care sunt esențiale pentru organismul nostru. Aceste minerale cresc puterea sistemului nostru imunitar.
Sarea conține fier, magneziu, cupru si calciu, care sunt esențiale pentru multe organe ale corpului nostru. Aceasta conține, de asemenea, mai mult de 50 de minerale suplimentare, care sunt benefice pentru organism.

Comentarii:

  • 22/04/2019 at 5:51 pm
    Permalink

    Sarea iodata a aparut ca consecinta a superclorinarii apei imbuteliate si de robinet ( pentru cine nu stie apa imbuteliata contine aceeasi cantitate de clor ca si apa de robinet). Clorul poate inhiba captatorii de iod din tiroida. Nu scoateti sarea iodata din alimentatie ca va imbolnaviti de tiroida.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *