Machu Picchu, comoara din Anzi

Orașul Machu Picchu datează din perioada incașilor și poate fi găsit în Anzi in Peru. Acesta este cu 8000 de metri deasupra nivelului mării și i-a fost acordat statutul de sit al Patrimoniului Mondial. Este unul dintre cele mai faimoase situri vechi din lume și oricine isi petrece timpul în Peru cu siguranta trebuie să ia în considerare vizita aceasta.

Situl a fost descoperit în 1911 și dacă urmați Inca Trail, veți găsi Machu Picchu. Situl se crede că datează de la aproximativ 1430 î.Hr., dar a fost ocupat doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Există un număr de moduri de a ajunge la el. Cele mai multe vor urma Inca Trail, dar puteți, de asemenea calatori de la Cuzco, Aguas Calientes sau Ollantaytambo. Dacă stați peste noapte la Aguas Calientes, aveți posibilitatea de a vizita situl în timp ce acesta este liniștit și atunci când soarele nu este puternic.La Aguas Calientes se poate ajunge numai pe jos sau cu trenul, nu există drumuri și mergeti până la sit pe jos sau cu autobuzul. Dacă alegeți să luati autobuzul, să fiti conștienți de faptul că există adesea coadă și autobuzul va pleca atunci când este plin. Călătoria până la sit poate dura aproximativ o jumătate de oră.

 

Machu Picchu, comoara din Anzi

 

Dacă alegeți să vizitați din noiembrie până în luna martie, atunci ar trebui să aveti timp suplimentar, deoarece acesta este sezonul ploios și puteți intarzia in călătoria spre sit.Cel mai aglomerat moment al anului pentru a vizita situl este cu siguranta între iunie și august.In februarie Inca Trail e închis, astfel încât planificați călătoria în consecință.

În scopul de a ajunge la sit, trebuie să aveți un bilet de autobuz și un bilet pentru sit.. Ai nevoie  de bilete la sit. în avans, deoarece acestea nu sunt de fapt vândute acolo. Există limite la numărul de bilete, care sunt vândute în fiecare zi, care este una dintre măsurile introduse pentru a proteja situl.

Inca Trail vă va duce în sit prin Poarta Soarelui, care ofera o prima vedere uimitoare a orașului. Există patru zile și două opțiuni de drumeții disponibile, iar aceste opțiuni sunt strict controlate de guvern. Stațiile de noapte implica dormitul într-un cort, și aveți nevoie de un nivel bun de fitness pentru Trek. Nu veti putea face această călătorie pe cont propriu și trebuie să călătoriti cu o agentie de turism recunoscuta.

 Machu Picchu, comoara din Anzi

 

Ca o alternativă, puteți lua Trek Salkantay sau Inca Jungle Trek. Acestea sunt de fapt, mult mai ieftine decât Inca Trail și cele mai multe companii locale de turism operează excursii de-a lungul acestor rute. Salkantay Trek durează timp de cinci zile și te duce de-a lungul Mountain Pass cu același nume. Acest traseu are peisaje uimitoare și călătoria în timpul sezonului ploios inseamna o multime de cascade. Inca Jungle Trek durează trei zile și este un pic diferit. Veți fi condus la un vârf de munte, veti lua o bicicletă pe partea cealaltă și apoi o excursie pe jos la Aguas Calientes.

Pentru aceste călătorii, companiile de turism variază enorm, dar ati putea obține un sac de dormit și alte facilități, ca parte a costurilor. De aceea, este important sa faceti un pic de cercetare înainte de a alege.

 

Machu Picchu, comoara din Anzi

 

Odată ce ai ajuns la sit , există tururi ghidate, deși ești liber pentru a explora în timpul tău liber. Există unele atractii aici, care sunt o necesitate. Poarta Soarelui este, de obicei, primul punct de intrare pentru cei mai mulți vizitatori. Templul Soarelui este, de asemenea, o necesitate, deoarece are o arhitectură uimitoare. Există, de asemenea, o piatră cioplită în parc, si servește ca un cadran solar. Templul lui Condor este, de asemenea, interesant si se crede că a servit ca închisoare, mai degrabă decât ca templu și există dovezi care să sugereze acest lucru, deși ghidurile s-ar putea să vă spuna ceva diferit!

Cei care au multa energie, după drumețiile în parc pot continua și cu o excursie pe jos la Wayna Picchu. Acesta este un munte abrupt, dar ascensiunea este mult mai ușoara decât pare, cu toate că în unele e locuri au fost adăugate balustrade pentru a face mai ușor urcusul. Trebuie avut grijă la urcare pentru ca exista sectiuni care sunt periculoase dacă drumul devine umed.

Trebuie remarcat faptul că nu este permis sa mănânci sau să bei în parc deși ar putea fi posibil să se strecoare o sticlă de apă sau o gustare. Cele mai multe pungi nu sunt verificate, dar există un magazin de bagaje la intrare unde ar trebui să se pună toate bagajele și alte accesorii. Există un stand in parc unde puteți cumpăra băuturi răcoritoare, dar este un pic cam scump. Există, de asemenea, un bar și un restaurant situat la Machu Picchu Sanctuary Lodge, deși poate fi ocupat.

Dacă doriți să petreceti ceva timp in sit atunci există doar un singur hotel. Aceasta este Picchu Sanctuary Lodge Machu. Este destul de scump, datorită faptului că aceasta este singura opțiune, deși costul ridicat include toate mesele, servicii TV prin satelit și servicii de internet. Cei mai mulți oameni vor alege un hotel în Aguas Calientes.

Sa ajungi in Peru nu este dificil. Există un aeroport internațional la Lima și zborurile ajung acolo din întreaga lume în fiecare zi. Din câteva orașe importante, nu există zboruri directe și ar putea fi necesar sa luati un zbor de legătură. De la Lima, va fi autobuz sau tren de la punctul de plecare al călătoriei Machu Picchu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *