Nu-ti neglija sotul!

Căsătoriile și relațiile se schimba după venirea unui copil , de multe ori pentru  bine. Părinții se pot simți atasati și responsabili de familia lor, ca niciodată înainte, și se pot simți ca o adevărată echipă în creșterea celui mic. Cu toate acestea, copiii se pot interpune, de asemenea, intre relații și, în unele cazuri, este din cauza modului în care părinții se comporta unul fata de altul după ce au copii. Unii au descoperit că o femeie poate fi dintr-o dată foarte neglijenta in căsătorie cu soțul sau partenerul, după ce are un copil.

Parintii care asteapta un copil petrec  cateva luni cu pregătirea pentru sosirea celui mic. Dar, chiar și cu toata pregătirea, realitatea  îngrijirii unui copil poate fi copleșitoare. Când casa ta creste de la doi la trei, relatia ta cu partenerul tau este obligata să se schimbe.
Înainte, ati fost un cuplu. Acum, sunteti părinți. Cum se va schimba viața voastra de zi cu zi?
Pentru a începe cu ceea ce este evident, probabil că bebelusul nu va dormi suficient, în primele luni de viata. La început, nou-nascutul poate dormi doar pentru cateva ore la un moment dat, și atunci când plange te vei trezi. Rezultatul e privarea de somn care te poate face iritabila și să te întorci la sarcini cum ar fi treburile casnice și comisioane e chinuitor pentru că ai mai puțină energie și nu te poti concentra. Vei avea, de asemenea, mai puțin timp   pentru tine, și pentru partenerul tau.

Nu-ti neglija sotul!

Sa fii un nou părinte este minunat, dar uneori poate fi foarte dificil și stresant, de asemenea. Acest lucru poate genera multe sentimente diferite. Este comun pentru noile mame si tati sa se simta vinovati atunci când nu se bucura de fiecare secundă de a fi un nou părinte. Dar este important să ne amintim că este OK să faci asta – și trebuie – să iei o pauză de la copil de fiecare dată cand poti..
Un copil, de asemenea, poate stârni sentimente surprinzatoare de gelozie. Uneori, noi tați sunt gelosi, deoarece copilul petrece atât de mult de timp cu mama lui. Tatal se poate simti ca o treia roata, sau poate că el e gelos că  nu ajunge să-și petreacă cât mai mult timp cu copilul.
Aceste sentimente sunt normale, atunci când structura a unei familii se schimbă atât de drastic.

Un motiv pentru care o căsătorie poate suferi după ce un copil se naște este că mama poate fi epuizata literalmente. Acest lucru este valabil mai ales dacă  bebelusul are probleme de sanatate, sau a trecut printr-o sarcină sau nastere dificilă. O femeie care a avut o cezariana poate avea, de asemenea, unele dureri fizice sau disconfort și are nevoie de odihnă să se vindece.Trebuind sa se trezeasca în mijlocul noptii pentru a hrani copilul si isi întrerupe somnul, acest lucru făcând-o sa simta chiar mai mult oboseala, astfel că ea nu are energie pentru soțul ei.

 

Nu-ti neglija sotul!

 

O femeie poate fi, de asemenea, copleșita de nevoile copilului ei, astfel că ea nu are timp pentru soțul ei ca altadată. Un copil agitat sau unul care are colici, sau un copil cu probleme de sanatate poate avea nevoie de atenția constantă a unei mame. O proaspata mama poate fi, de asemenea, foarte preocupata, sa stea mereu cu ochii pe copilul ei in încercarea de a face totul “corect”, astfel încât ea nu are nici o energie emotionala sau mentala pentru partenerul ei.

În unele cazuri, o femeie poate, de asemenea, sa se bucure de copilul ei atât de mult încât vrea să-i dea atenție completa. Ea poate fi prinsa în fiecare detaliu cu noul ei copil și savureaza petrecerea timpului cu hrănirea, baia, mangaieri, și uita de partener. Pentru că ea preferă sa petreaca tot timpul cu copilul, soțul sau partenerul vine pe locul al doilea și ea nici măcar nu își dau seama că el se simte neglijat.

Schimbarile hormonale pot afecta, de asemenea, o femeie și modul în care ea isi vede soțul. Unele femei au o idee ca mamele “nu fac anumite lucruri”, adică lucruri sexuale, și ea poate evita viata sexuala . De asemenea, poate isi face griji ca copilul i-ar putea auzi atunci când sunt împreună sau ii poate fi frica sa nu ramana insarcinata din nou, astfel încât sexul devine ceva de evitat.

Dacă credeți că oricare dintre acești factori sunt adevărati in relatie, ar trebui rezolvata problema, astfel că relația voastră sa nu aiba de suferit. Cereti ajutor cu copilul dacă vă simțiți copleșite;  roaga-o pe mama ta sau sora sau altcineva să vină astfel încât să puteți trage un pui de somn. Puteți folosi o pompa de san, astfel ca sotul poate hrăni copilul în timpul nopții uneori chiar daca alaptezi. Nu iti neglija soțul , indiferent cât de mult iti iubesti nou-nascutul, pentru ca acesta este momentul să va simtiti mai aproape ca părinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *