Tehnici de masaj

Masajul este un vindecator natural. Este foarte important pentru bunăstarea noastră, care este învățata de la naștere. Studiile au aratat ca o atingere reconfortanta sau iubitoare îmbunătățește relaxarea, stimuleaza sistemul imunitar, stima   de sine, reduce durerea si stresul, imbunatateste tonusu pielii, și mult mai mult. De-a lungul anilor,  profesioniștii in masaj au observat și dezvoltat multe tehnici.

Una dintre modalitățile de a rămâne sănătos este utilizarea de tehnici de masaj. In zilele noastre, masajul este un mijloc foarte popular de eliberare a tensiunii, menținând muschii flexibil si corpul tonifiat. Aceasta este, de asemenea, o modalitate de a ajuta toxinele să părăsească corpul. Masajul este o modalitate de preferat pentru a scapa de stres, dar există mai multe tehnici diferite de unde putem alege. Putem alege o tehnica specifica pentru o cerință specifică.

Un masaj este o experienta minunata, deoarece te face sa te simti relaxat. De fapt, mulți oameni descriu masajul ca având un efect similar cu medicamente pentru scopul de relaxare. Aceasta este o stare minunată, deoarece devenim plini de energie pentru a ne asuma responsabilitățile de zi cu zi. Cu toate acestea, în cazul în care doriți să obțineți beneficii totale de la masaj, atunci trebuie să-l faceti o parte regulata din viața. Este foarte benefic să beneficiati de un masaj cel puțin o dată pe săptămână.Tehnici de masaj

Masajul are o istorie foarte veche. Există dovezi că a fost folosit în Egiptul antic, China și India. Astăzi, este încă privit ca o formă de vindecare de către practicieni de medicina alternativa. Motivul este că stresul și anxietatea sunt cauza multor boli. Masajul este una dintre practicile utilizate pentru a calma corpul de stres, astfel încât să poată începe să se vindece. Dacă ești sănătos, atunci un masaj regulat te va ajuta să te menții într-o stare de calm, în scopul de a menține sănătatea.

Există peste 200 de tipuri de tehnici de masaj, dar aici veti gasi o lista cu cele mai populare:

Unele dintre tehnicile de masaj sunt:
Tehnica Alexander include miscare. Te intinzi pe o masă și maseuza (terapeutul) te învață să te eliberezi de stres. Terapeutul învață ceea ce este dureros și stresant pentru tine și ajustează tehnica de a diminua disconfortul și durerea în timpul unei sesiuni. Obiectivul este și să fii conștient de mișcările de zi cu zi. Aceasta tehnica imbunatateste durerile de glezne, spate si genunchi. Se micșorează, de asemenea, durerile de umăr, spate si se elibereaza caile respiratorii iar circulația sângelui crește. De asemenea, îmbunătățește coordonarea si echilibrul.

 

Tehnici de masaj

Terapia muscular profunda poate fi efectuată numai de către un terapeut certificat. Obiectivul este de a da drumul unor limite in interiorul corpului tau. Acest lucru se datorează faptului că adeziunile (noduri cronice) subzistă în țesuturile musculare profunde iar echilibrul organismului normal este împiedicat. Doar atunci când echilibrul normal este din nou in coordonare și poate fi facilitata o stare de sănătate bună. Terapia musculara usureaza durerile cronice si musculare, coordonarea si postura.

Masajul Thai Masaj sau Nuad phaen Boran vă ajuta în realinierea energiilor corpului. Este complet diferit de masajul occidental. Masajul thailandez se concentrează pe flexibilitatea musculara, circulatia, sănătate internă și punctele de presiune. Această tehnică stimulează extern pentru bune rezultate interne.

Masajul suedez – Dr. Per Henrik Ling a dezvoltat masajul suedez, care este acum cunoscut sub numele   “tradițional” de masaj. Acest tip include  alunecare, frământare,  tremurături și frecare.

Rolfing – Dr. Rolf Ida,   un biochimist american a crezut  ca manipularea tesutului  va reechilibra și alinia organism prin alungirea și integrarea în plinătate.

Masaj neuromuscular – este o forma de masaj profund, care ajută la punctele de declanșare de eliberare pentru a reduce durerea. Acesta  îmbunătățește funcția  articulara, musculara, si endorfina   în organism.

 

Tehnici de masaj

Hellerwork – dezvoltat de Joseph Heller,  în scopul de a menține alinierea și exerciții de mișcare de mobilitate. Învăța cum să stai, sa mergi, pentru   mai multă libertate și flexibilitate.

Masajul sport – această formă de masaj este pentru a pregăti un atlet pentru performanta. Acest lucru implică  masaj suedez,  profund și   mobilitate.

Terapia craniosacrala – a fost dezvoltata la începutul anilor 1900 de către un osteopat William G. Sutherland, care implică o atingere usoara pe craniu și coloana vertebrală. Aceasta terapie a fost creata pentru a ajuta pe cei cu tulburari nervoase, ADD, insomnie, dureri de cap, și multe alte boli.

Feldenkrais – creat de Dr. Moshe Feldenkrais, un fizician israelian născut și practicant de judo. Aceasta tehnica este utila la  oamenii care au avut accidente vasculare cerebrale sau alte accidente.

Aromaterapia – este utilizarea de uleiuri esențiale, care sunt inhalate si afectează zona limbica din creier care declanșează un răspuns emoțional lăsând un sentiment de relaxare,  stimulare, fericire, sau   altă emoție.

Trager – dezvoltat de Milton Trager  include , mișcări blânde.  Acest tip de relaxare profunda creste flexibilitatea și de conștientizarea mentala.

Piatra fierbinte – pietrele care au fost incalzite si poziționate pe corp. Elibereaza toxinele, amelioreaza durerea si stresul, și oferă clientului un sentiment general de relaxare.

Shiatsu – o forma de presopunctura care înseamnă “presiune cu degetul” în japoneză folosind presiunea ritmica pentru a stimula fluxul de energie, inclusiv intindere si  miscare.

Thia –  se concentreaza pe utilizarea de presiune pasivă   de-a lungul liniilor  de energie ale organismului, care duce la relaxarea si stimularea organelor.

Reflexologie – consolidată  de  fizioterapeutul Eunice Inghram în anii 1930,  este un tip de presopunctura folosita la nivelul mâinilor și picioarelor, care au reflexe care corespund organelor si glandelor din organism pentru îmbunătățirea circulației și eliberarea tensiunii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *