Nu vrei copii? Decizia iti apartine!

Copiii pot fi o sursa imensa de bucurie pentru familii. Poate insa fi dificil pentru rudele tale sa inteleaga de ce ai ales sa nu ai copii-pot sa fie mai multe motive. Poate ai luat deja aceasta decizie si te simti confortabil cu ea, dar familia ta te streseaza si te intreaba cand le vei da nepoti, sau de ce mai asteptati, doar sunteti casatoriti de 5 ani. Dar sunt familia si prietenii tai. A pastra compasiunea pentru familia ta dar pastrandu-ti alegerea poate fi greu, dar din fericire, sunt sugestii care te pot ajuta.

Aminteste-ti ca familia ta te iubeste. Desi iti pun o gramada de intrebari, care pot fi sacaitoare de la o vreme, motivul pentru care insista este ca te iubesc si vor ce e mai bun pentru tine. Aminteste-ti asta cand raspunzi pentru a mia oara la aceleasi intrebari.

Ramai ferma-daca nu vrei sa tot raspunzi in urmatorii 25 de ani, trebuie sa ramai pe pozitie. Daca esti casatorita, spune-i sotului tau sa ia aceeasi atitudine ferma, precum a ta. Daca esti evaziva si eviti raspunsurile clare, doar va da rudelor tale speranta ca intr-o zi se va intampla. Spune ceva foarte direct, precum-stiu ca poate nu esti de acord sau nu intelegi, dar am luat o decizie de a nu avea copii. Vom anunta pe toata lumea daca ne vom razgandi.

Da-le un motiv doar daca vrei-motivele pentru decizie sunt doar ale tale. Explica-te doar daca te simti confortabil sa faci asta si vrei sa divulgi informatia prietenilor sau familiei. Daca nu vrei sa le spui, nu o fa. Nu trebuie sa te justifici nimanui.

Permite-le sa fie dezamagiti sau frustrati-poate esti ultima fiica iar familia spera sa duci numele mai departe pentru o noua generatie. Daca nu vei avea copii, linia familiei se va termina odata cu tine. Asta poate crea presiuni si vise pierdute pentru familia ta pentru ca ai ales sa nu ai copii. Sau poate ca pur si simplu ai decis ca nu vrei sa fii mama. Indiferent de motive, intelege ca familia ta a visat sa aiba nepoti. Permite-le sa fie tristi pentru pierdere, pentru ca daca nu vrei sa iti pierzi relatia cu ei, trebuie sa le accepti durerea autentica. Decizia ta ii afecteaza si pe ei.

Aminteste-ti ca a avea copii trebuie sa fie o decizie unanima. Daca exista un dezacord in cuplu despre acest lucru, decizia de a ramane fara copii trebuie sa prevaleze. Copiii trebuie sa vina pe lume numai in case in care sunt doriti, bineveniti si pretuiti fara rezervari. Daca esti hotarata sa nu ai copii, si de exemplu esti singura fiica din familie, numai daca familia are o istorie de boli congenitale sau psihice, nu te simti ranita daca vor veni la tine cu sugestii de compromis. Poate iti sugereaza sa te razgandesti, in considerentul ca toate femeile trebuie sa isi doreasca copii. Asculta-i si ia in considerare opiniile lor, nu le rani sentimentele, dar da-le raspunsuri oneste si clare.

Nu trebuie sa iei neaparat in considerare sugestiile sau sfaturile. Aminteste-ti ca e viata ta, nu a lor, si nu ei vor fi responsabili pentru un copil, ci tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *