Oboseala din timpul zilei, o pacoste

Oboseala din timpul zilei poate fi enervanta in cel mai bun caz, si de-a dreptul  mortala in unele cazuri. Soferii somnorosi care adorm la volan pot provoca accidente care ii costa viața, precum și viețile altora, și dormitul la locul de muncă poate costa slujba sau să vă pună în pericol. Dacă ti se pare ca esti foarte obosita, a nu se confunda acest lucru cu plictiseala si viata sociala are de suferit, pentru ca pierzi multe activități distractive pentru ca esti prea obosita pentru a merge afară  poate te intrebi cum sa te descurci cu somnolenta in timpul zilei si cum sa ai parte de odihna și energia de care ai nevoie?

Obiceiurile de somn pe timp de noapte vor afecta nivelurile de energie pe timp de zi, astfel încât acesta este primul lucru de care sa avem grija. Daca nu dormi suficient noaptea, ia în considerare ce acesta ar putea fi motivul. Stai pana târziu? Bei prea multă cafea sau cola sau altceva cu cofeină? Daca da, atunci s-ar putea să te simti inconfortabil și în imposibilitatea de a dormi. S-ar putea de asemenea sa ai griji emotionale din cauza carora sa nu poti sa dormi noaptea. Abordeaza toate aceste aspecte, astfel încât să poti dormi pe timpul noptii.

 

Oboseala din timpul zilei, o pacoste

 

În alte cazuri, somnolenta in timpul zilei ar putea fi din cauza ca metabolismul este redus și nu ai energie. Metabolismul este rata arderii de calorii in fiecare zi, si cu cat mai ridicat e metabolismul, ai mai multa energie. Pentru a ridica metabolismul va trebui sa fii mai activa. Acest lucru poate suna confuz, că trebuie să fie mai activă avand in vedere ca iti este somn, dar functioneaza. Fiind activa, ridică rata inimii și metabolismul și, la rândul său, nivelul de energie. Cei care sunt activi, de asemenea, au tendința de a dormi mai bine noaptea.

 

Oboseala din timpul zilei, o pacoste

 

Somnolenta in timpul zilei poate fi, de asemenea, cauzata de un loc de muncă stresant în timp ce încerci să se concentrezi pe mai multe lucruri deodata, sau te simti în mod constant distrasa. Mintea are nevoie de odihnă la fel ca trupul, și fără pauze adecvate, organismul te poate face să te simți somnoroasa, astfel încât mintea sa se poata opri in timpul somnului. Pentru a rezolva această problemă, va trebui să iei pauze regulate, astfel mintea ta sa se poate opri. În timpul pauzelor de cafea, fa o plimbare în afara sau în jurul clădirii. Asigura-te că folosesti ceasul ca sa nu intarzii la birou. În timpul liber practică yoga sau meditația sau alte obiceiuri care te ajută să te relaxezi mental.

Evita stimulentele, cum ar fi cafeina și energizantele, dacă te simți somnoroasa in timpul zilei, deoarece acestea pot interfera cu ciclurile de somn sanatos si te poate face anxioasa și nervoasa. Dacă te simti in continuare obosita in timpul zilei, ar trebui sa consulti un medic pentru a exclude problemele de sănătate, cum ar fi nivelurile scazute de fier, zahăr din sânge, precum și alte afectiuni care pot necesita interventie medicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *