Prima medalie la JO pentru Romania!

Pornind ca favorita in semifinala categoriei de 48 de kilograme, judo-ka Alina Dumitru a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra. Ea a pierdut din cauza unei greseli in fata unei sportive din Brazilia,Sarah Menezes.Sportiva romanca aduce tarii noastre prima medalie de la aceasta editie a olimipadei din acest an. In semifinala, Alina a luptat impotriva unei japoneze, Tomoko Fukimi, pe care a reusit sa o invinga. Aceatsa si-a conservat avantajul pan ala final, impunandu-se in fata japonezei. In finala,desi a fost mult mai bine cotata decat oponenta ei, Alina Dumitru a pierdut lupta contra adversarei sale brazilience.
Iata ce spunea sportiva romanca inaintea competitiei:


“Am avut 3 meciuri în acest an cu brazilianca şi de fiecare dată m-a bătut, dar de data asta sper s-o înving. E foarte rapidă, are multe procedee, reacţii rapide, simte judo-ul, o să fie foarte bună şi o să ajungă departe”,

Ea s-a calificat in sferturi, trecand de sportiva din Mongolia, Urantsetseg Munkhbat, care a fost destul de dificil de invins, ea conducand mare parte din partida, insa pana la final, Alina Dumitru a reusit sa se impuna, in prelungiri.

La Olimpiada, sportiva noastra s-a calificat luptandu-se cu o sportiva din Cuba,  Alvarez Mestre, care a fost descalificata. Alina este deţinătoarea titlului olimpic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *