Dependenta de alcool

Abuzul de alcool este o boală care se caracterizează prin faptul ca bolnavul bea excesiv în pofida efectelor negative ale alcoolului asupra muncii , medical, juridic, educațional, și / sau in viața socială.
Abuzul de alcool afecteaza aproximativ 10% dintre femei și 20% dintre bărbați în Statele Unite, cel mai frecvent la începutul   adolescentei si mijlocul ei.
Semnele de intoxicatie cu alcool includ mirosul de alcool in respirație sau piele, ochii inrositi sau congestionati, persoana fiind neobișnuit de pasiva sau argumentativa, și / sau o deteriorare în aspectul sau igiena persoanei.
Aproape 2.000 de persoanele sub 21 de ani mor în fiecare an în accidente rutiere în care sunt implicati  minori beti. Alcoolul este implicat in aproape jumatate din totalul deceselor violente care implică adolescenti.

Alcoolul, mai ales atunci cand e consumat  în exces, poate afecta adolescenti, femei, bărbați, și persoanele în vârstă destul de diferit.
Factorii de risc pentru dezvoltarea problemei includ stima de sine scazuta, depresie, anxietate sau o altă problemă in starea de spirit, precum și   părinți cu probleme de alcoolism.
Dependența de alcool nu are nici o cauză unică și nu este trecuta direct de la o generație la alta genetic. Mai degrabă, este rezultatul unui grup complex de factori genetici, psihologici, și de mediu.
Nu există nici un test definitiv care indică faptul că cineva are o tulburare de alcoolism.

Dependenta de alcool

Exista numeroase tratamente individuale pentru alcoolism, inclusiv terapie individuală și consiliere de grup,  tratament rezidential, medicamente sau programe de  de prevenire a recidivei.
Unele semne de probleme cu alcoolul includ bautul pentru a scăpa de probleme, sau pentru unicul scop de a se imbata,  ascund  alcool în locuri ciudate;  se enerveaza atunci când sunt în imposibilitatea de a obține alcool pentru a bea, și probleme din cauza consumului de alcool.
În timp ce unele persoane cu dependenta de alcool se pot opri din băut, fără ajutor, altele nu sunt în măsură să facă acest lucru   dacă nu primesc tratament.

Efectele pe termen lung ale abuzului de alcool și alcoolism pot fi devastatoare și chiar pun viața în pericol, si afecteaza negativ aproape fiecare sistem de organe.
O supraveghere adecvată și o comunicare clară  cu privire la efectele negative ale alcoolului și  așteptările părinților cu privire la alcool și alte droguri poate reduce în mod semnificativ consumul de alcool in adolescenta.
Cu tratament, aproximativ 70% din persoanele cu alcoolism sunt capabile de a reduce  consumul de alcool și   a îmbunătăți starea de sănătate generală în termen de șase  luni.

Dependenta de alcool

Abuzul de alcool este o boală. Acesta este caracterizat de un model maladaptiv de consum  de alcool,  care duce la probleme medicale, juridice, educaționale, sociale și / sau efecte negative asupra vieții unei persoane. Individul care abuzeaza de această substanță are tendința de a continua să o utilizeze, în ciuda acestor consecințe. Efectele abuzului de alcool și alcoolism în familie pot include violența în familie  crescuta. Efectele pe care alcoolismul parental il poate avea asupra copiilor poate fi negativ semnificativ în alte moduri, de asemenea. De exemplu, fiii și fiicele   alcoolicilor par a avea un risc mai mare pentru a experimenta sentimente  negative, stres, și  înstrăinare, precum și agresiune. Există o multitudine de efecte psihologice negative ale dependentei de alcool, inclusiv depresie si comportamente antisociale.

Statisticile cu privire la abuzul de alcool în Statele Unite  arata ca acesta afecteaza aproximativ 10% dintre ei femei și 20% dintre bărbați. Alte  statistici includ următoarele:

Cei mai mulți oameni care au vreodată un episod de băut  au tendința de a face acest lucru  la momentul în care sunt în adolescență
Simptomele tind să alterneze între perioadele de abuz  de alcool si abstinenta (recadere si   remisie), în timp.
Majoritatea persoanelor care dezvolta dependenta de alcool fac acest lucru între 18 și 25 de ani.
Majoritatea persoanelor care abuzează de alcool  dezvolta dependenta de alcool.
Statisticile  in funcție de țară arată că în rândul țărilor europene, țările mediteraneene au cea mai mare rata de abstinență și   țările producătoare de vin tind să aibă cele mai mari rate ale consumului de alcool.
În multe țări europene, berea tinde sa fie bautura alcoolica preferata de adolescenti, urmata de  vin.

Ce  diferențiază abuzul de alcool de alcoolism?

În timp ce atât abuzul de alcool și alcoolismul implica angajarea in comportamente dezadaptative în consumul de alcool, abuzul de această substanță  include ca persoana are simptome de sevraj sau are nevoie de mai mult pentru a atinge intoxicarea cu excepția cazului în care persoana a dezvoltat alcoolism.

Care sunt factorii de risc pentru alcoolism?

Factorii de risc pentru dezvoltarea  alcoolismului includ depresie, anxietate, sau o altă problemă în starea de spirit a individului, precum și  părinți cu alcoolism. Stima  de sine scăzută e alt factor  de risc pentru dezvoltarea dependentei de alcool. La femei, comportamentele antisociale si impulsivitatea sunt asociate cu dezvoltarea dependentei de alcool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *