Plante care indeparteaza stresul

In zilele noastre si in vremurile stresante in care traim, nu ne dorim decat sa gasim putin relaxare. Vei gasi aici o lista cu plante pentru relaxare care sunt perfecte de utilizat in ceaiuri sau pentru a face uleiuri de aromaterapie ca sa le adaugi la baia ta sau pur si simplu sa le pui sub o perna pentru un somn linistit. Plantele au fost folosite de mii de ani de oameni din intreaga lume pentru proprietatile lor vindecatoare. Unele sunt bune revitalizante, altele vindeca insomnia in timp ce unele te elibereaza de stres si ajuta la relaxare. Si sa fim serioase, intr-o lume a stresului cum e cea in care traim, nu e nimic mai bun decat ceva natural care iti relaxeaza mintea, trupul si sufletul.
Musetelul este poate prima planta pe care o cunoastem de cand eram mici. Oriunde mergeam, cu bunicii vara, ni se dadea ceai de musetel cand aveam dureri de stomac sau de cate ori ne simteam tristi. Musetelul e cea mai relaxanta si mai sigura planta care o putem da si copiilor, pentru proprietatile sale calmante si relaxante, tratand cu succes insomnia si anxietatea natural.

Plante care indeparteaza stresul

Melisa este o alta planta relaxanta extraordinara. A fost folosita inca din antichitate pentru vindecarea muscaturilor de insecte, calmare si eliberarea tensiunii si stresului. In zilele noastre melisa este folosita pentru insomnie, probleme digestive, simptome de anxietate si panica. Are proprietati sedative, este relaxant muscular si antispasmodic.Plante care indeparteaza stresul

Lavanda e cunoscuta ca planta relaxanta, care poate fi folosita atat in ceaiuri cat si in uleiurile esentiale sau la o baie relaxanta. Poti sa pui sub perna lavanda pentru un somn linistit, deoarece are efecte calmante si relaxante. Are proprietati antiseptice, de aceea uleiul de lavanda este atat de pretios. S-a descoperit ca lavanda indeparteaza insectele, ceea ce e grozav. Poti sa cultivi lavanda in gradina, in interior sau exterior. Poti sa o aplici pur si simplu pe muscaturile de insecte sau pe rani sau sa o consumi intern ca si ceai, tincturi sau chiar in mancare.

Plante care indeparteaza stresul

Valeriana, in special radacina de valeriana este o planta cu efecte impotriva stresului. Multe persoane o numesc planta miraculoasa. Are o actiune duala, pe de o parte inhiba activitatea nervoasa din corp si pe de alta parte stimuleaza sistemul nervos central. Ca efect rezulta un echilibru frumos.

Plante care indeparteaza stresul

Floarea pasiunii, cunoscuta si ca Passiflora,  e buna pentru relaxare su inducerea somnului. E perfecta pentru tratarea insomniei si durerile de cap cauzate de stres. E un usor sedativ care relaxeaza in mod natural si nu da dependenata, asa ca poti sa o folosesti de cate ori ai nevoie. Relaxeaza muschii si ajuta la calmarea anxietatii si atacurilor de panica. Daca ai auzit de sindromul picioarelor nelinistite, floarea pasiunii e cunoscuta a fi de jautor. Induce somnul, astfel ca nu e recomandat sa o folosesti daca vrei sa conduci.

Plante care indeparteaza stresul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *