Prepara-ti propriile lotiuni pentru plaja

În timpul zilelor fierbinți de vară, aproape toată lumea utilizeaza protecție solară pentru a proteja pielea  de razele nocive ale soarelui. Radiațiile ultraviolete pot provoca pete solare, riduri,arsuri, imbatranire prematura, si mai dezastruos cancer de piele. Lotiunea de protectie solara este destinata să protejeze pielea de razele nocive , precum și pentru a menține umiditatea pielii. Dar produsele de protecție solară comerciale disponibile în piață conțin adesea propil si alte substante chimice neplăcute care pot prezenta un risc pentru sănătate. În plus, multe dintre produse sunt disponibile la un cost foarte ridicat datorită includerii de uleiuri exotice tropicale pentru aroma lor. Deci, de ce sa nu prepari propria ta crema prin utilizarea de amestecuri din bucataria ta.

1) Lotiune de protectie solara cu Aloe Vera

Ingrediente:

10 linguri lotiune de corp
8-9 linguri de gel de aloe vera
7 picaturi de ulei de menta
7 picaturi de ulei de cuisoare
Mod de preparare: Intr-un recipient, se pune loțiunea și se adaugă ulei de mentă și ulei de cuișoare în ea. Apoi, se amesteca foarte bine si se include gel de aloe vera. Amestecati bine, păstrati într-o sticlă curată și bagati la frigider.

 

Prepara-ti propriile lotiuni pentru plaja

 

2) Lotiune cu menta

Ingrediente:

1/3 ceasca lanolină
2 linguri ulei de cocos organic
4 picaturi ulei esential de menta
4 linguri de ulei de susan organic
Preparare: Mai întâi de toate, amesteca lanolina, uleiul de cocos, uleiul de mentă și uleiul de susan esential intr-un blender, la viteza mica. Apoi, adăugați uleiul esential pe care il doriti pentru parfum, de exemplu, ulei de lavanda pentru mirosul de lavanda. Depozitați-l într-un recipient închis.

3) Loțiune cu castravete

Ingrediente:

2 castraveti tocati fin
½ cana de apa de trandafiri
4-5 picături extract de lămâie
½ ceasca de glicerina
Preparare: Castravetele tocat se trece prin sorcator,  iar sucul se combina extractul de lămâie cu apă de trandafir și glicerină. Agitați-l bine până când crema este formata. Păstrati într-o sticlă curată și bagati la frigider.

 

Prepara-ti propriile lotiuni pentru plaja

 

4) Protecție solară naturala

Ingrediente:

1 lingura ulei de avocado nerafinat
3 linguri ulei de susan nerafinat
1 lingura de ulei de migdale sau nuci
1 lingura de ulei de jojoba nerafinat
2 linguri unt de cacao
1 lingura de unt de shea
1 linguriță lecitina de soia
1 linguriță de ceară de albine
2 linguri de apa de trandafir sau apa de lavandă
2 linguri de gel de aloe vera
20 picături de semințe de morcov ulei esențial
1/2 lingurita praf de borax
3-5 picaturi de ulei de nucă de cocos pentru parfumare (opțional)
Mod de preparare: Intr-un recipient se amestecă  untul și primele 4 uleiuri și se topesc la foc mediu. Acum, adăugați lecitina-si amestecati bine pentru a amesteca. Luati de pe foc. puneti gelul de aloe vera si apa de trandafir sau lavandă într-o cratiță mică și se încălzește ușor. Acum, se amestecă praful de borax până când se dizolvă și apoi luati de pe foc. Atunci când ambele amestecuri de ulei și apă  sunt încă caldute si au aceeași temperatură, pune cratița mică într-un castron de gheață. Acum, adăugați picătură cu picătură amestecul de ulei în timp ce amestecati repede cu un mic tel. O crema buna va fi produsa rapid. În cele din urmă, se adaugă câteva picături de morcov, ulei esențial și ulei de nucă de cocos pentru parfumare, si se amesteca bine. Păstrează într-o sticlă curată, etanș la frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *