Quito, orasul din nori

Orașul Quito datează din secolul al 16-lea și este acum capitala Ecuadorului. El are distincția de a fi unul dintre primele orașe care a primit statutul de Patrimoniu Mondial și este acum casa a mai mult de două milioane de oameni. Acesta este situat între două lanțuri muntoase ale țării și se află la mai mult de 9000 de metri deasupra nivelului mării. Dacă il vizitați, atunci veti avea nevoie de timp pentru a va obișnui cu altitudinea orașului.

Există trei secțiuni distincte la oraș. Old City este acum centrul din Quito, si există secțiunile de nord și de sud. Cei care sunt în căutare de atractii turistice vor putea sa găsească o mulțime în centru și nord. Old City a suferit recent o mare restaurare și aici, vă puteți petrece timpul într-una din numeroasele biserici, mănăstiri, schituri sau piețe. Arhitectura colonială isi face simtita prezenta și puteți găsi aici muzee unde puteți afla mai multe despre istoria orașului și tarii. Districtul de Sud este mult mai modern, pentru o viata de noapte foarte animată.Va trebuie sa cunoasteti spaniolă de bază în Quito în unele domenii, pentru ca există foarte puțini localnici, care au competențe de limbă engleză.

 

 

Quito, orasul din nori

 

Sa ajungi la Quito cu avionul este destul de usor. Aeroportul internațional acceptă zborurile din mai multe orașe mari din SUA, precum și un număr de orașe europene. Există, de asemenea, unele servicii de transport cu autobuzul internaționale, deși este larg acceptat faptul că este mult mai ușor sa ajungi cu avionul. Orasul are, de asemenea, un sistem de transport public. Una dintre modalitățile cele mai ieftine pentru a călători este taxiul, desi va trebui sa te asiguri că taxiul este licențiat. Închirierea unei mașini nu este recomandata.

 

Quito, orasul din nori

 

Există mai multe locuri care sunt un must-see pentru vizitatori la Quito. O excursie la monumentalul Conjunto San Francisco, este perfecta pentru cei care sunt interesati de istorie.Exista o biserica din secolul 16 și există opere de artă uimitoare de văzut aici. Există si un muzeu lângă biserică, care are o varietate de artefacte interesante. Un alt muzeu care este o necesitate pentru iubitorii de istorie este Museo del Banco Central. Acesta este unul dintre cele mai renumite din țară și există diferite camere dedicate diferitelor perioade din istoria Ecuadorului. Este recomandabil un tur de patru ore pentru a vedea tot si puteti solicita un ghid vorbitor de limba engleză, dacă doriți mai multe informații cu privire la exponate.

 

Quito, orasul din nori

 

Muzeele sunt abundente în Quito și o alta locatie interesanta este Museo de la Cuidad. Acesta este situat în orașul vechi și poate fi găsit aproape de Manastirea Carmen Alto. Acesta se concentrează foarte mult pe istoria socială a țării și există scene din viața de zi cu zi, la diferite puncte din istoria țării. Pentru ceva mai mare inaltime, puteți încerca Teleférico. Acesta este telefericul orașului care vă poate oferi vederi minunate ale orașului și zonelor înconjurătoare într-o zi senină. Alternativ, puteți să vă păstrați picioarele pe pământ și sa explorati grădinile botanice ale orașului, care pot fi găsite aproape de Parque La Carolina. Exista tururi ghidate sau sunteți liberi să explorați pe îndelete.

 

Quito, orasul din nori

 

O atracție populară culturală complexă este Itchimbia culturala. Acesta este un deal unde vă puteți bucura de peisaje impresionante din Quito și să petreceti timp în centrul cultural. Ei au expoziții periodice aici și există un restaurant mare, deși complexul se închide la ora 6 pm. Copiii se vor bucura de unele dintre cele mai bune ateliere de lucru organizate. Pentru a vă cufunda în cultura locală, puteti profita de asemenea de festivaluri și evenimente organizate în Orașul Vechi. Crăciunul și Paștele sunt momente bune pentru a vedea mai multe in acest oraș și este, de asemenea, un loc minunat pentru a cumpara un suvenir  sau două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *