Myanmar, taramul templelor

Deși Myanmar este acum numele oficial al țării, schimbarea numelui din Burma in Myanmar a fost impus de către actualul guvern militar neales și, prin urmare, nu a fost pe deplin acceptată, cel puțin în afara țării. Cu toate acestea, în Birmania țara se pare că a fost întotdeauna numita Myanmar. Eu folosesc numele de Myanmar, în povestea mea pentru acest motiv, cu excepția cazului ca Birmania pare mai potrivit.

Este imposibil să călătoresti în Myanmar, fără a fi confruntat cu boicotul călătoriei față de țară. În special Campania pentru drepturile omului și democrație din Birmania, care a lansat recent o noua campanie, în care se cere oamenilor să semneze un angajament, ca ei nu vor vizita Birmania.

Toate argumentele folosite în sprijinul boicotului de călătorie pot fi corecte, dar există două puncte in discuție. Primul este despre tratamentul inegal al infractorilor, de ce la urma urmei   ar fi un boicot de călătorie daca se aplică peste tot în țările care comit încălcări ale drepturilor omului? De exemplu, de ce nu există nici un boicot de călătorie împotriva Chinei, pentru acțiunile sale în Tibet sau încălcările drepturilor omului de la domiciliu?

 

 

Myanmar, taramul templelor

 

Al doilea punct este că  din păcate, oamenii din Myanmar duc greul acestui boicot. Deja trăiesc în condiții dificile si ar putea sa o duca mai bine din veniturile pe care străinii le-ar putea aduce. Fiți siguri că generalii, cu sprijin de la Beijing, vor rămâne la putere și vor trăi o viață de lux în detrimentul cetățenilor, indiferent de boicot.

As îndemna cu tărie orice persoană care alege să viziteze Myanmar, să se gândească foarte atent cum cheltuieste banii. Nu mergeti prin intermediul agenților de voiaj,  ci vizitati țara independent. Acest lucru vă va oferi control deplin asupra banilor.

Până de curând, cei care nu călătoresc în excursii organizate au fost obligați să schimbe 200 de dolari SUA în certificate de schimb valutar, astfel ca guvernul ar putea obține în continuare o parte din valuta pe care călătorii independenti o aduc în țară. Cu toate acestea, în încercarea de a promova turismul, această obligație a fost acum eliminata.

 

Myanmar, taramul templelor

 

În timp ce călătoriti în Myanmar vă puteți cheltui banii la hoteluri private, companii de transport cu autobuzul și companii aeriene. Cu toate acestea, guvernul câștigă în continuare bani prin impozitare și anumite taxe, dar este bine sa vă asigurati că banii se duc în buzunarele cetățenilor obișnuiți.

Myanmar este o țară foarte săracă. Infrastructura este într-o stare jalnică. Calatorind pe celebrul drum Kipling a Mandalay este, prin urmare, o experiență chinuitoare de lungă durată, să nu mai vorbim, incomoda. Deși am fost mai bucuroasa să fiu în autobuz când am văzut că trenul a deraiat, pasagerii au mers pe jos.

Cea mai mare bancnotă este una de 1000 Kyat, în valoare de aproximativ 0,85 EUR sau 1,10 USD, care este cea mai mică valoare din orice țară pe care am vizitat-o până acum. Chiar și în Laos cea mai mare bancnotă a fost în valoare de 2 USD.

În contrast cu aceasta, este bogăția incredibilă de obiective turistice din Myanmar. Țara este punctată  de templele decorate cu   aur și frunze de aur.

Yangon este cu siguranță, impresionant chiar dacă   a fost renovat în timp ce noi am fost acolo. Există un diamant în partea de sus, vizibil doar pe timp de noapte de la anumite puncte, ca un punct de lumină. Diamantul reflecta lumina din lumina reflectoarelor din anumite unghiuri .

 

Myanmar, taramul templelor

 

Două alte temple de aur din Yangon sunt Sule Pagoda, în centrul orașului și Botataung Pagoda, unic, deoarece Stupa este gol. În interiorul fiecarui stupa este declarat a fi o relicvă de un anumit fel, în Botataung este un fir de păr al lui Buddha. Templul a fost distrus în timpul al doilea război mondial, relicva fiind găsita printre ruine.

Mandalay

Mahamuni Paya în Mandalay are o statuie a lui Buddha acoperit cu frunze de aur, atat de deasa incat forma originală este abia vizibila, în fiecare zi credincioșii , continua sa lase mai multe frunze de aur pe statuie. Ciudat, femeilor nu li se permite să se apropie de Buddha. A existat un număr enervant de cerșetori la acest templu.

Kuthodaw Pagoda (sau “cea mai mare carte din lume”), de asemenea, în Mandalay, are 729 de placi de marmura cu întreaga Tripitaka înscrisa pe ele. Fiecare placa este găzduita în propria stupa..

Ceea ce a făcut vizita la Mandalay o experiență și mai interesanta a fost că m-am întâlnit cu un grup de studenți englezi la Mandalay Hill. Ei m-au invitat la clasa lor, astfel încât am putut vorbi. A fost o experiență plăcută.

 

Myanmar, taramul templelor

 

O experiență cu totul diferită a fost o vizită la un spectacol Brothers Moustache. Par Par Lay, liderul grupului a petrecut 7 ani în închisoare pentru ca a facut o glumă despre guvern. El este, de fapt menționat în filmul “About a Boy”, in care joaca Hugh Grant.

Noi ar trebui să vizitam această țară, sa ii ajutam pe oameni de exemplu, și să ii informam despre lumea din afara sau sa le dam câteva sfaturi utile pentru utilizarea internetului.

Bagan

Bagan, o zonă templu la sud de Mandalay, are oficial 2217 temple răspândite pe o suprafață mare. Privelistea la orice templu este formata din alte temple cât vezi cu ochii!

Se pot petrece zile plăcute în jurul templelor intr-o caruta sau cu bicicleta.

Din cele 2217 temple doar 17 sunt pentagonale si am gasit 2 dintre ele de o pură coincidență în timp ce mergeam cu bicicleta în jurul zonei Bagan. Ambele nu au fost indicate pe harta mea, deci încă nu am nici o idee despre cum au fost numite și le pot e identifica numai prin numerele lor: templele 730 și 1976. Numerele care întâmplător sunt scrise numai cu cifre birmaneze.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *