Sindromul Cushing

Sindromul Cushing este o afecțiune foarte gravă care trebuie să fie tratata în mod corespunzător pentru sănătatea și siguranța pacientului. Din păcate, este adesea dificil de diagnosticat si uneori scapa nediagnosticat în multe cazuri. Luați în considerare câteva informații importante despre Cushing astfel încât să puteți înțelege mai bine aspectul si optiunile de tratament.

Ce este sindromul Cushing?

Sindromul Cushing este o afectiune în care corpul elibereaza cortizol prea mult în organism. Acest lucru se poate întâmpla atunci cand luam prea mult cortizol din medicamente cum ar fi steroizii. Boala Cushing apare atunci cand glanda pituitara elibereaza prea mult hormon numit adrenocorticotrop (ATCH), care, la rândul său, spune organismului sa produca cortizol prea mult. O persoană poate avea sindromul Cushing, dar nu boala Cushing, aveți sindrom atunci când se introduce prea mult cortizol din cauza unor medicamente , dar aveți boala atunci cand corpul produce cortizol prea mult pe cont propriu.

Boala poate fi, de asemenea, cauzata de tumori pe glanda suprarenală sau tumori în altă parte în organism, care produc cortizol.

 

Sindromul Cushing

Care sunt semnele si simptomele Cushing?

Obezitatea in partea superioară a corpului, cu brațele subțiri și picioare este simptomul cel mai elocvent de Cushing. Persoanele cu aceasta boala au o față complet rotunda și pielea lor poate fi, de asemenea, roșie. Copiii vor avea rată de creștere lentă, iar acestia pot avea infectii, acnee, boli de piele. Cei cu boala Cushing sau sindrom Cushing vor avea de multe ori semne violete pe pielea de pe abdomen, coapse, sau sâni, și au, de asemenea, pielea subțire, care face vânătăi ușor.

Durerile de spate care apar pentru nici un motiv, sunt, de asemenea, obisnuite, precum si dureri osoase și musculare slabe. Mulți vor dezvolta, de asemenea, o colecție de grăsime între umeri, astfel încât acestia arata aproape ca au cocoașă. Oasele lor, de obicei sunt subțiri astfel încât acestia sunt mai predispuse la fracturi.

Femeile au, de obicei, o crestere excesiva a parului pe fata, gat, piept și, precum și ciclul menstrual devine neregulat sau se oprește complet. Oamenii pot experimenta scăderea fertilității și lipsa de apetit sexual, precum impotenta.

Multe persoane cu acest sindrom sufera de anxietate, precum si oboseala, dureri de cap, sete crescută și hipertensiune arterială.

Care sunt cauzele bolii Cushing?

Cei cu sindromul Cushing pot sa aiba boala, cum am spus si mai sus din cauza utilizarii produselor cu cortizol, dar cei cu boala propriuzisa au defecte genetice care cauzeaza producerea de prea mult cortizol.

Este Cushing ereditar sau contagios?

În timp ce persoanele care au boala din cauza defectelor genetice, aceasta nu este ereditara si nu neaparat mostenita de copiii cuiva. Aceasta nu este contagioasa.

Cum puteți avea un diagnostic pentru Cushing?

Este vital ca orice pacient cu simptome de Cushing sa aiba un diagnostic precis. Obezitatea și parul facial în sine nu semnaleaza Cushing, precum și alte simptome ale bolii pot fi cauzate de mai mulți factori diferiți. În unele cazuri, ar putea fi necesar sa vedem un specialist, deoarece Cushing este adesea nediagnosticat sau trecut cu vederea.

Cum se testeaza Cushing?

În boala Cushing, zahărul din sânge și numărul de celule albe din sange sunt de obicei mari și potasiul este mic. Testele de sange sunt rulate pentru a diagnostica aceste anomalii.

Un test de 24 de ore de urina pentru a stabili nivelul de cortizol și creatinina se face, la fel ca serul și nivelurile de cortizol salivar. Un CT abdominal poate fi efectuat, precum și un RMN pentru glanda pituitară. Densitățile oaselor pot fi, de asemenea, testate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *