Ungureanu se gandeste la boicotarea referendumului

Desi pana acum, a afirmat ca datoria cetateneasca il indemana sa mearga la vot, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni intr-o conferitna de presa la Alba Iulia, ca se gandeste daca sa mearga la vot sau sa boicoteze referendumul, si se gandeste ce semnifica  ”legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etică”. Acesta a mai spus ca va da un raspuns concret in curand.
“Veţi avea un răspuns concret foarte curând. Până în momentul acesta am zis că pentru mine datoria cetăţenească mă îndeamnă să merg la vot, în acelaşi timp, însă, gândesc, şi această nuanţă o introduc astăzi, gândesc la ceea ce poate să înseamnă legitimarea unui referendum constituit pe baze lipsite de etică şi ilegitime în fond”, a precizat Ungureanu.
Din punctul de vedere al fostului premier, Traian Basescu nu a incalcat Constitutiei, Romaniei, pentru ca nu a limitat competentele institutiilor statului in a-si indeplini atributiile, neavand puterea executriva, nu a ingredit drepturi si libertati cetatenesti, considerand suspendarea acestuia drept ”un circ”, “un teatru ieftin”.
“Pornind de la această premisă, suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit să legitimeze o iniţiativă, un act de suspendare a preşedintelui, de fapt a persoanei Traian Băsescu cu indiferent ce risc la adresa democraţiei noastre. În condiţiile acestea încep să mă gândesc clar ce ar trebui făcut: mergem cetăţeneşte la vot sau boicotăm? Veţi afla răspunsul curând”, a explicat fostul premier.
Întrebat dacă aşteaptă decizia PDL privind participarea la referendum, Ungureanu a răspuns că nu aşteaptă un asemenea răspuns, ci aşteaptă răspunsul celor care “sunt împotriva stării de fapt din România în acest moment”.
Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat, duminică şi luni, Alba Iulia, având programate întâlniri cu susţinătorii săi şi ai Iniţiativei Civice de Centru Dreapta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *