10 locuri pe care sa nu le ratezi

Amazonul
Indiferent in ce tara mergi, Brazilia, Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname, sau French Guiana–avand in considerare marimea acestei jungle in intreaga lume cu milioanele de vietati unice rar gasite in alta parte, merita vazuta dintr-o mie de motive. 10 locuri pe care sa nu le ratezi

Canionul Antelope
Poate crezi ca Grand Canyon e singurul din SUA care merita vizitat, dar ia in considerare Canionul Antelope, care e localizat in Arizona. Acesta a fost creat de diversele rauri si eroziuni si este o experienta grozava pentru ca poti strabate kilometri intregi de privelisti superbe.

10 locuri pe care sa nu le ratezi
Uluru
Localizat un mijlocul Australiei, probabil il recunosti din filmul The Adventurers Down Under. In realitate, este mult mai extraordinar. Insa, vei afla ca strabatandu-l pe spatele unui vultur e mai usor accesibil, deoarece se afla situat la mai multe zeci de kilometri de orice oras.

10 locuri pe care sa nu le ratezi
Bora Bora

Localizata in Polynesia franceza, in Pacificul de sud, Bora Bora este cunoscuta pentru cele mai frumoase insule din lume. Cu ape limpezi precum cristalul si locatii superbe, nu vrei sa o eviti sub nici o forma.

10 locuri pe care sa nu le ratezi

Cascada Victoria

Cascada Victoria situata intre Zambia and Zimbabwe, este cea mai mare cascada din lume, si o alegere mult mai buna decat Niagara. 10 locuri pe care sa nu le ratezi

Fiordurile norvegiene

Norvegia e una dintre cele mai mari coaste din lume dar si cea mai interesanta. Formatiunile de fiorduri si privelistea oferita le face sa fie cele mai frumoase din lume.
10 locuri pe care sa nu le ratezi

Santorini

Santorini e o insula pe coasta Greciei,  care cu mii de ani adapostea cea mai mare eruptie vulcanica din lume. Astazi, este casa unor privelisti spectaculoase, arhitectura si istorie stocata in acceasi eruptie vulcanica (se presupune) care a dus la disparitia Atlantidei.
10 locuri pe care sa nu le ratezi

Islanda
Islanda e caracterizata prin peisaje parca venite din alta lume, de la cascade uriase inghetate partial, la apusuri si rasarituri care iti taie respiratia, pana la mile de tundra ingropate sub gheata. Fara a mentiona oamenii care sunt mereu gata de petrecere.

10 locuri pe care sa nu le ratezi
Lacul Moraine

Te vei gandi ca un lac este un lac si atat. Insa nu si Lacul Moraine. In  Alberta, Canada, Moraine e unic in imprejurimi deoarece e inconjurat de stanci albe de la muntii care il strajuie, creand o nuanta de albastru ca in basme. In plus, intreaga zona este mirifica.

10 locuri pe care sa nu le ratezi

Petra

Construit in anul 1200 i Hr, Petra e un oras antic al Iordaniei, recunoscut nu numai din cauza ca este sapat in piatra dar si pentru ca este un adevarat labirint. Orasul a fost ridicat in desert, cu surse de apa redirectionate, creandu-se o oaza artificiala si o fortareata.

10 locuri pe care sa nu le ratezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *