1O destinatii turistice pentru 2013

 Sri Lanka

Afectata în mod tragic de tsunamiul din 2004 Boxing Day și devastată de războiul civil 1983 – 2009, multe zone ale țării au rămas în afara limitelor, evitate chiar și de cel mai cutezător calator. Acum, conflictul s-a terminat iar investițiile alimentează industria turismului , iar numarul de vizitatori este în continuă creștere. Prețurile sunt accesibile, și cu zboruri low-cost convenabile din Bangkok, Sri Lanka este una dintre destinatiile cele mai bine evaluate din lume.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Muntenegru 

Natura a fost prolifica și creativa în Muntenegru,cu fascinantul Golf Kotor și plajele de-a lungul Rivierei Buzzy. Dar asigurați-vă că împachetati o pereche de bocanci, împreună cu costumul de baie, pentru ca frumusețea Muntenegrului nu este mai puțin intensă în interiorul sălbatic și accidentat. O noua- și în mod constant în creștere – rețea de trasee de drumeții și de ciclism și o infrastructură îmbunătățită face ca aceasta zona naturala sa fie din ce în ce mai accesibila, creând în același timp noi locuri de muncă pentru localnici.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Coreea de Sud

Fără fanfară, Coreea de Sud și-a dezvoltat în liniște o destinație de recreere în aer liber, cu un potențial neexploatat de golf, drumeții și pescuit. Deși nu este destul descoperit, puțini oameni din afara tarii știu despre el. Dar anonimatul va dispărea probabil în 2013, deoarece Coreea de Sud sparge scena mondială, fiindca va gazdui o serie de evenimente sportive importante.

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Ecuador

Rețeaua feroviară din Ecuador este programata pentru a fi restructurata radical în 2013, cu linii noi care leagă din ce în ce mai cosmopolitul Quito și portul Guayaquil de coastă. Liniile vor conecta, de asemenea, Ecuadorul cu  faimosul -mare vulcan Cotopaxi și Nariz del Diablo (nasului Diavolului), fiind cea mai mare intindere de cale ferată, în lumea occidentală. Dezvoltatorii cred ca aceasta va atrage si un număr fără precedent de turisti.

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Slovacia 

Dupa două decenii de la Revoluția de Catifea, Slovacia a dezvoltat cea mai rapida crestere a economiei, a aderat la UE și se afla, în căutările Google pentru pachetele de schi. Acum, industria turismului este dornică să se dezvolte prin tot felul de oferte ieftine. Deci, petrecerea e inevitabilă în 2013.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Insulele Solomon
Ai uitat cum era calatoritul in Pacific pana acum? în jurul Insulelelor Solomon e încă la fel. Uită de hotelurile de lux si retrage-te in satele de vacanta si bucura-te de cea mai buna scuba diving. Zborurile limitate, lipsa infrastructurii, un război civil și unele tulpini deosebit de exotice de malarie puneau calatorii pe fuga. Astazi este mult mai ușor, conflictele civile s-au terminat și în ultimul timp nici țânțarii nu mai sunt atât de amenințători.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Islanda 

Întreaba orice turist în timpul călătoriei tale in Islanda și vei vedea repede că toată lumea dezvoltă o dragoste necondiționată pentru aceasta insula mica, fie ca este vorba de peisaj, preparate din pește, sau ospitalitatea sinceră locală. Așa cum economia globală începe să se vindece, prețurile si mai mult.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Turcia
Noi companii aeriene low-cost se deschid in sud-estul Turciei, și servicii excelente de transport cu autobuzul fac calatoria usoara. Exploreaza orașele istorice vechi Mardin și Midyat, bucura-te de mancarea fantastica în Gaziantep dar nu inainte de a vizita ruinele recent descoperite de Göbekli Tepe langa Sanliurfa. Experimenteaza traseul de mers pe jos Calea lui Avraam recent inaugurat.

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Republica Dominicana

În primul trimestru al anului 2012 Republica Dominicană a înregistrat o creștere de 8,4% în turism. Cu o mai larga oferta a companiilor aeriene in opt aeroporturi internaționale, precum și adăugarea de nave de croazieră, Republica Dominicana e un important port de escală, turistii refugiindu-se in tara soarelui, nisipului, și a navigatiei.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Madagascar
După ani de instabilitate politică și de incertitudine, care au împiedicat dezvoltarea turismului, Madagascar se afla in pragul de recuperare. Alegerile prezidențiale sunt programate pentru 2013, care ar putea anunța o mișcare spre o mai mare democrație (deși ele au fost în mod repetat amânate). Pentru vizitatori, e timpul sa aleaga aceasta insula copleșitoare prin fauna si peisaje, parca nelumesti. Pentru cei care caută un loc ieșit din comun, Madagascar nu poate să nu incante.

 

1O destinatii turistice pentru 2013

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *