Efectele benefice ale casatoriei

Casatoria are multe beneficii pentru sanatate. Iubirea oferă siguranță, si sentimente de bine. Persoanele casatorite, care au parte de dragoste în viața lor, au tendința de a fi mai sănătoase decât cele care rămân singure,spun mai multe studii. Aceste beneficii de sănătate includ viață lungă, un acces mai bun la serviciile de sănătate, mai puțin stres, trăiesc un stil de viață sănătos, se bucură de o viata sexuala mai satisfacatoare si au rate mai mici de boli de inima, cum ar fi diabetul zaharat si depresie, in comparatie cu cei necasatoriti.
Oamenii vor rămâne sănătosi în mai multe moduri, cum ar fi mental, fizic, social și spiritual. În cazul în care o femeie este intr-o relatie pe termen lung, atunci riscul ei pentru depresie tinde să scadă mai mult decât partenerul ei. Cercetările sugerează că femeile și bărbații pot avea unele beneficii in sănătate, si daca locuiesc împreună sau chiar au o relație de lungă durată.
Potrivit unui studiu de la Universitatea din British Columbia, un rol important este jucat din punct de vedere economic. În comparație cu soțiile, legătura între căsătorie și longevitate este mult mai puternica în rândul bărbaților. Potrivit lui Michael Murphy., un profesor de la London School of Economics, căsătoria este deosebit de buna la apararea impotriva accidentelor mortale, violență și alte dezastre.

 

Efectele benefice ale casatoriei

 

Cu toate acestea, barbatii par a obține mai mult profit de la căsătorie decât femeile, indiferent de vârstă. Un cercetator de la Universitatea Cardiff Scoala de Medicina din Țara Galilor, John Gallacher, a spus, “Eu nu cred că este neapărat o chestiune de certificat de căsătorie, este o chestiune de nivel de sprijin social și atașament reciproc.”

Reduce stresul:

Nivelul de stres poate fi redus într-un mod foarte eficient de dragoste. Dehidroepiandrosteronul (DHEA), este un hormon produs de glandele de adrenalină într-o relație intimă. Tensiunea și energia negativa sunt reduse și un sentiment de bine este produs printr-o relație pasională. În plus, oamenii pot obține ajutor în confruntarea cu stresul, cu sprijinul cuiva care îi iubește.

Efect anti-cancer:

Ratele cancerului sunt scăzute la oamenii casatoriti, în comparație cu cei singuri. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Iowa, celulele albe din sange care ucid celulele canceroase sunt mai dezvoltate la pacientii cu cancer ovarian, care au avut o relatie puternica si satisfacatoare cu partenerii lor.

 

Efectele benefice ale casatoriei

 

Reduce durerea:

Durerea este redusa in căsătorie din cauza ca activeaza o parte a creierului care menține durerea sub control. Potrivit unui studiu realizat pe 127,000 adulti, cei care se plâng de dureri de cap si dureri de spate sunt mai puțin oamenii căsătoriți. Dacă oamenii sufera de dureri de cap, cum ar fi cele cronice, atunci ameliorarea durerii este, de asemenea, condusa de nivelul de stres redus.

Traiesc mai mult:

Izolarea socială, ceea ce ridică riscul de deces precoce cu până la cinci ori, este cauzata de lipsa de iubire. Oamenii se simt iubiți in căsătorie astfel incat traiesc mai mult. Studiul Național de mortalitate a constatat că oamenii casatoriti viziteaza medicul mai rar. Cercetatorii considera ca persoanele, care sunt în relații bune, au mai multă grijă de ei înșiși.
Circulația sângelui mai bună:

Circulatia sangelui este imbunatatita cand esti intr-o relatie satisfacatoare cu cineva și trimite impulsuri la inima si o face mai sanatoasa. Rezultatele sunt alimentarea cu sange a organismului crescută, circulatia este imbunatatita, iar toate organele isi fac eficient munca.

Reduce tensiunea arterială:

Oamenii fericiti căsătoriti au un nivel mai bun al tensiunii arteriale, comparativ cu cei singuri, conform studiului Analelor de Medicina Comportamentala. Potrivit studiului, tensiunea arteriala a persoanelor singure, care au o rețea socială puternică, este de asemenea, buna.

Reducerea riscului de boli cardiace:

Nivelurile de colesterol pot fi reduse prin exprimarea sentimentelor de iubire. Nivelul de colesterol devine mai mic la oameni, care au sentimentele de dragoste pentru rude, prieteni, și / sau parteneri romantici, conform studiilor. Sansele de un atac de cord si alte boli cardiovasculare sunt scăzute cu nivelul de colesterol mai mic.

Vindecare rapida:

Ranile se vindeca mai repede la persoanele  care sunt într-o relație de dragoste. În comparație cu cei care par agresivi sau deprimati, rănile sunt vindecate aproape de două ori mai repede la cupluri, care au fost fericite și calme. Virusurile de raceala si gripa ar putea afecta mai puțin oamenii care se afla intr-o relatie. Sistemele imunitare la cupluri sunt mult mai eficiente astfel încât acestea  au un răspuns la anticorpi mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *