Ministrul MAI si-a anuntat demisia

Ioan Rus, ministrul MAI, si-a anuntat demisia de onoare, astazi, din functia pe care o detine in cadrul ministerului.

Acesta a declarat urmatoarele:

“Alegerile locale au fost bine organizate. La foarte scurt timp s-a organizat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Prin efortul tuturor instituţiilor, aceste liste au fost curăţate, pe lista ramanand 18. 294 514 cetăţeni.

După acest referendum, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste ş a cerut lămuriri cu privire la precizia cu care au fost furnizate anumite date.

Asupra mea şi a MAI s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate discuţii şi aprecieri, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Acest lucru este complet inaacceptabil. Limitele demnităţii mele le stabilesc singur. Eu sunt un politician onest şi corect şi din acest motiv mi-am înaintat demisia de onoare.

Şi domnul ministru delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia.”

Duminica, Cezar Preda, prim-vicepresedintele democrat liberal, a cerut demisia lui Rus, ministrul de Interne, motivand atitudinea publica pe care acesta a avut-o in cadrul ”mini-recensământul” în mediul rural.

Iata declaratiile lui Preda:

“Cerem ca ministrul de Interne, Ioan Rus, să demisioneze imediat. A fost în afara oricărui profil de ministru de Interne al Uniunii Europene. A spus public, în faţa a 22 de milioane de români, că mini-recensământul în mediul rural se rezumă la primari şi la doi-trei oameni vajnici care o întreabă pe ţaţa Maria dacă Vasile e acasă. Iar dacă ţaţa Maria spune că nu e acasă şi e plecat în străinătate, acest cetăţean european îşi pierde dreptul de vot. Aceasta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem că nu şi domnul ministru Rus trebuie să plece”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, într-o conferinţă de presă.

Insa, Crin Antonescu, presedintele interimar a negat afirmatiile potrivit carora ar fi discutat cu Victor Ponta cu privire la remanierea lui Ioan Rus,

“O remaniere este strict o problemă internă a Gvernului. Am vorbit ani de zile despre faptul că domnul fost preşedinte (Traian Băsescu, n.r.) îşi aroga un rol excesiv, supraconstituţional, în poveste asta şi nu am să fac ce i-am reproşat dânsului. Nu e treaba mea, ci a premierului, eventual a Guvernului în întregul său dacă doresc să facă o remaniere” , a declarat Antonescu, pentru Antena3.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *